hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emre Tilev'le Dünya Kupası: Brezilya

    Emre Tilevle Dünya Kupası: Brezilya
    expand

    Ev sahibi ve A grubu ekibi Brezilya maçlarını 5 farklı şehirde yapacak-oynayacak olan ev sahibi çok uzun yolculuklar yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turnuvanın en önemli favorisinin maç takvimine bakalım : 

    12 HAZİRAN HIRVATİSTAN İLE  SAO PAULO

    17 HAZİRAN MEKSİKA İLE FORTALEZA

    23 HAZİRAN KAMERUN  İLE BRASILIA‘da karşılaşacak.

    Orgaos ulusal parkında 39 özel suitte kalarak çalışmalarını sürdürecek takıma bir bakalım.

    Teknik Direktör Luis Felipe Scolari. 65 yaşında büyük tecrübe 2002 yılında kazanılan dünya kupasında o vardı. 2013 Konfederasyon kupası zaferi de onun eseri. Portekiz ile Avrupa şampiyonası 2004 yılında finalde Yunanistan’a kaybetti ve 2006 yılında dünya kupasında yarı finalin tadına baktı. Deneyimli. Sevecen. Hırslı ve disiplin ki. Uyuma ve takım anlayışına inanıyor. Defans kurgusuna çok önem veriyor ve burada ortak dil olmalı diyor. Futbolcuların özgüven ve deneyimlerini harmanlamayı sevdiğini söyleyen Scolari’ye göre kazanmak için çalışmak başarı anahtarı. Takım 4-2-3-1 oynuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalede 34 yaş tecrübesi ile QPR takımında yer alan Julio Cesar yer alacak. 78 kez milli olan bu isim özellikle yüksek toplarda çok etkin. 3. Dünya kupasını yaşayan oyuncu için tek arzu kupa zaferi.

    Savunmaya bakıldığında Alves sağ kanatta dikkat çekiyor. Alternatifi az. Barcelona’lı yıldız öyle hızlı öyle çabuk ve öyle sert şutlar atıyor ki. 31 yaş tecrübesi ve 74 milli maçta 5 golde çabası.

    Göbekte Silva PSG’li 29 yaşındaki isim harika. İlk toplara nefis basıyor. Hamleler yerinde. Ama takıma liderlik yapacak özellikleri yok.

    Göbekteki diğer isim 27 yaşındaki başarılı isim saçları ile dikkat çeken David Luiz. Çok hırslı son hamlelerde çok başarılı. Orta sahada da yer bulabilecek bir isim. İleri çıkışları etkin. 34 maç geride kaldı, savunmanın en önemli ismi.

    Paulinho  orta saha göbeğinde yer alıyor. 25 yaşında. Tottenham Hotspur takımında oynuyor. Corınthians ile zafer yaşamış ve Dünya kupasının nabzını daha önce tutmuş bir isim.

    Yanında Gustavo dikkat çekecek. Alman liginin yıldızı tabir yerindeyse kemik gibi. Uzun topları adrese. Basit oynuyor.

    26 yaşında ve dinamik. Hulk-Oscar ve Neymar’dan kurulu ileri alan arkası tam bir bermuda şeytan üçgeni.

    Hulk anlatılmaz bir isim. Çizgi roman kahramanı Hulk gibi. Dayanıklı. Süratli. Yırtıcı. Parçalayıcı. Bu yıl Zenit ile çok önemli işler yapamayan 27 yaşındaki isimin kanattan içeri dalışları çok etkin.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oscar genç ama çok farklı bir zihinsel tecrübesi var. Futbol zekası 40’larda. Oyun ve fizik yapısı 202lerde. Cesur. Milimetrik pas veren ve savunmaları karıştıran özellikte. Chelsea’li 20 yaş altı dünya kupasında 2011 yılında rakiplere cehennemi gösterdi.

    Ve Neymar…Sambacı. Yok edici. Dans ve futbolu yazan adam. 22 yaşındaki Barca’lı için kupa çıkış olabilir. Dikkat.

    Son noktayı gol silahı ile koyalım Fred. 32 maç ve tam 16 gol. Rakamların dili onun ismini sayıklıyor. Gol makinasının yardımcıları çok. Fırsatçı. Atik. Etkili. Fluminense’li yıldız ülkede çok seviliyor.  Teknik kapasite iyi. Uzun boyu kaleciler için sıkıntı. Ve daha sayamadığımız Jo-Robınho-Hernanes-Ramires-Rafina-Silva-Maxwell ve diğerleri. Ne diyebiliriz ki. 

    A GRUBU

    Emre Tilev'le Dünya Kupası: Hırvatistan

    Emre Tilev'le Dünya Kupası: Kamerun

    Emre Tilev'le Dünya Kupası: Meksika

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow