hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emre Tilev'le Dünya Kupası: Hırvatistan

    Emre Tilevle Dünya Kupası: Hırvatistan
    expand

    Hırvatistan'ı Niko Kovac çalıştırıyor. 42 yaşındaki genç teknik adam 83 kez giydiği milli takım formasının şimdi başında.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    12 HAZİRAN BREZİLYA İLE  SAO PAULO

    17 HAZİRAN KAMERUN İLE MANAUS

    23 HAZİRAN MEKSİKA  İLE RECIFE‘de karşılaşacak.

    Kovac, savunma ve orta saha oyuncusu olduğu için bu noktalara özel önem veriyor. Almanya futbolununda değişik takımlarda yer alan genç teknik adam 21 yaş altı milli takımı ardından A seviyeye çıktı.

    Red Bull dışında deneyimi yok. Defansif anlayışı seviyor. Futbolcuların genç olması adına özel seçmeler yaptı.

    Takımda en önemli sıkıntı orta saha oyuncusu Kranjcar, sakatlığı nedeniyle Dünya Kupası'nda oynayamayacak olması.

    Daha önce 3 kez Dünya Kupasına katılma başarısı gösteren Hırvatlar ilk kez katıldıkları Fransa 1998 de Dünya üçüncüsü olarak dikkat çekmişti. 2002 ve 2006 yıllarında gruptan çıkmayı başaramayan Hırvatistan bu turnuvada daha önce yakalamış olduğu başarıyı tekrarlama amacında olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalede büyük bir tecrübe Pletikosa var 35 yaşındaki kaleci yüksek toplarda çok başarılı yerden ise etkisiz kalabiliyor. Lakabı ahtapot olan kaleci ülkesinde majesteleri olarak da anılıyor. Bire birde gol denilen pozisyonların süpürücüsü.

    Savunmaya bakıldığında sağ bekte Srna ismini görüyoruz.Shaktar takımının ileri geri çalışan 32 yaşındaki dinamosu kaptanlık pazu bandı ile zafer arayanlardan. Ülkesinde Down sendromlu çocuklar için yaptıkları unutulamaz. Kardeşi de aynı rahatsızlığı yaşan oyuncu dövmeleri ile dikkat çekiyor.

    Göbekte Corluka ve Lovren var. Rus liginde L.Moskova ile başarılar arayan ve çok hazır gelen 28 yaşındaki Corluka oyunu kitap kadar güzel okuyan ve ilk topu mükemmel çıkaranlardan. Lovren ise 25 yaşında ve İngiliz futbolunun dayanıklı ve mücadeleci anlayışını çok iyi özümsemiş bir isim. Southampton’da oynayan ve 20122de sakatlık kabusu yaşayan oyuncu için çok özel bir vitrin Brezilya.

    Sol bek ise Pranjic’in Teknik direktör Kovac’ın sistemi daha çok 4-2-3-1 ama zaman zaman oyunu 4-4-2 gibi bir yapıya da çekiyor işte burada devreye Pranjic giriyor.32 yaşında ve enteresan saç stili ile dikkat çeken Panathinaikos’lu yıldız yeni bir doğum yaşayabilir.

    Modric ve Rakitic orta alanın iki önemli ismi. İnanılmaz top teknikleri raket gibi ayaklarından çıkan milimetrik pasları  ile şimdiden Avrupa futbolunu sallıyorlar. Modrıc 28, Rakitic 26 yaşında ve iki oyuncuda bu yıl Avrupa kupalarının tozunu attı. Modric şampiyonlar ligi, Rakitic Sevılla ile UEFA Avrupa ligi şampiyonluk coşkusu yaşadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hırvatistanın kanatları kurtlara emanet. Alman Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg takımının iki ismi 34 yaşındaki Olic ve 25 yaşındaki Perisic çok etkili. Olic bel kıran çalımları ile ortalığı yıkıyor. Onu durdurmak için önce zekasını anlamak gerek.

    Ve gol silahı tehlikeli Mandzukic. Bazen saç baş yolduruyor, inanılmaz goller kaçırıyor. Bazen öyle şutlar ve öyle goller atıyor ki…İnanılmaz. Sıkıntısı ilk maç Play-Off maçlarında İzlanda maçında gördüğü kırmızı kart nedeni ile ilk maçta cezalı.

    Fakat tüm bu isimlerin yeri dolacak bir geri plan var. Vıda,Vrsaljko,Vukojevıc,,Kalınıc diğer isimler. Hırvatistan çok sakat vermez ve sağlam başlar ise 1998 süprizini yine  yapabilir. 

    A GRUBU

    Emre Tilev'le Dünya Kupası: Kamerun

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emre Tilev'le Dünya Kupası: Meksika

    Emre Tilev'le Dünya Kupası: Brezilya

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow