hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emre Tilev'le Dünya Kupası: Meksika

    Emre Tilevle Dünya Kupası: Meksika
    expand

    Daha önce 13 defa katıldığı Dünya Kupasında Çeyrek Finalden ileri gitme başarısı gösteremeyen Meksika bu kupada bu başarıyı biraz daha ileri taşımaya çalışacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    13 HAZİRAN KAMERUN  İLE  NATAL

    17 HAZİRAN BREZİLYA  İLE FORTALEZA

    23 HAZİRAN HIRVATİSTAN   İLE RECİFE‘de karşılaşacak.

    2014 Dünya Kupasında Brezilya'da üst üste 6.kez boy gösterecek. Dünya Kupası tarihinde ilk maçı, 13 Temmuz 1930′da Uruguay'ın başkenti Montevideo'da, Fransa ile oynayan Meksika, oynanan ilk Dünya Kupası mücadelesinde Fransa'nın karşısına çıkan Meksika, 4-1 kaybetmişti.

    O günden bu güne geçen sürede hep kupayı aradılar ama elleri daima boş kaldı. Herrera çalıştırıyor takımı. Aslında grup maçlarında yoktu ama son aşamada takımı devr aldı ve Dünya kupası için Ekim 2013 tarihinde görevi Yeni Zellanda ile oynanacak baraj maçları öncesi aldı. Ve Dünya kupası için bileti getirdi.

    46 yaşındaki Herrera aslında başlarda çok başarılıydı ama sonra ciddi sorunlar yaşadı ve ardından ligde kupa zaferi yaşadı. Oynadığı dönemde ki 1990’lı yıllara damgasını vurmuştu 19 büyük başarı yakaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1994 ABD DÜNYA KUPASINDA LİG MAÇINDA SİNİRLERİNE HAKİM OLAMAYARAK BİR FOTO MUHABİRİNE YUMRUK ATTIĞI İÇİN ÇIKARILMIŞTI.

    Ama şu ana kadar medya ile ilişkileri çok iyi. Kadrosuna bakıldığında kalede 33 yaşındaki Azul kalecisi Corona var. Yarış içinde olduğu rakipleri geri bırakan kaptan hava toplarında iyi ayağı ile mükemmel oyun kuruyor.

    Sağ bek America takımında oynayan Aguilar. 2012 Güney Afrika Dünya kupasında sadece 55 dakika oynamıştı. Turnuvaya onun ile başlayacak ama hala yeri şüpheli .

    Göbekte Reyes var. 21 yaşındaki yeni parlayan yıldız Portekiz Porto’da oynuyor. Biraz bu ligde zorlansa da Meksika milli takımındaki yeri garanti.

    Beş isimden oluşan savunmanın göbeğinde Leon takımında oynayan ve kaptanlığı aynı zamanda abilik rolünü üstlenen 35 yaşındaki deneyimli Marquez var. Dünya kupası tarihinde 4. Kez yer alan ve üst üste şampiyona vizesi alarak yer bulma şansı yakalayan bir yıldız. Bu ilke imza atacak oyuncu pozisyon sorunu ve hız problemi yaşasa da tekniği ve tecrübesi ile çok başarılı.

    Onun yanında Moreno var. Espanyol’lu 26 yaşındaki oyuncunun defans yönü çok güçlü. 19 yaşından beri Avrupa futbolu içinde ve çok başarılı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sol bek mevkiinde ise Layun var. Kendi ülkesinde oynayan 25 yaşındaki oyuncu atak yönü güçlü ve hızlı. Orta ve şut konusunda çok başarılı.

    Orta sahaya bakıldığında üçlü bir yapı gözüküyor. Göbekte Medina var. 30 yaşında kendi ülkesinde oynayan futbolcu için zihinlerde soru işaretleri var. Ama ilk onbir için güçlü adaylardan. Hızlı değil…

    Sağ kanatta Herrera var. 24 yaşında Porto takımında oynuyor. Güzel sezon geçirdi ve kupanın en dikkat çeken ismi olmaya aday. Ceza yayında çok rahat ve etkili.

    Sol kanat Pena’ya ait. 24 yaşındaki oyuncuyu ülkesinde Hollandalı oyuncu Gullit diye anılıyor. Meksika liginde güçü ile bilinen ve hızlı kondisyon değerleri çok üst düzeyde olan bir oyuncu Golcü kimliği öne çıkıyor.

    Ve Forvet. İki isim var. Küçük Bezelye lakaplı Hernandez bunlardan biri. United’lı yıldızı bilmeyen ve tanımayan yok. Bu sezon hayal kırıklığı yaşadığı takımından sonra Brezilya’da çıkış arayacak.

    Küçük bezelyenin yanında 30 yaşında Peralta var.. Santos Laguna  takımında oynayan bu isim 2012 Londra Olimpiyatlarının gol makinası. Takımı altın madalyaya taşıyan ve ve attığı goller ile dikkat çeken isim. Dünya kupasında bu ismi bir kenara not edin.            

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunun dışında Reyes,Jımenez, Galatasaray’dan tanıdık Dos Santos diğer dikkat çeken yüzler. 

    A GRUBU

    Emre Tilev'le Dünya Kupası: Hırvatistan

    Emre Tilev'le Dünya Kupası: Kamerun

    Emre Tilev'le Dünya Kupası: Brezilya

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow