hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 ilde "Okmeydanı" protestoları

    3 ilde Okmeydanı protestoları
    expand

    İstanbul Okmeydanı'ndaki olaylar ve Uğur Kurt'un vurularak yaşamını yitirmesi Hatay, Eskişehir ve Tunceli'deki yürüyüşlerle protesto edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatay:
    Hatay'da, Okmeydanı'daki olayları protesto için yürüyüş yapan ve uyarılara rağmen dağılmayarak güvenlik güçlerine taş, bilye, havai fişek atan gruba müdahale edildi.

    Uğur Mumcu Alanı'nda toplanan gruptakiler, slogan atarak Yeloğlu Köprüsü'ne doğru yürüyüşe geçti.

    Güvenlik güçlerinin uyarısına rağmen yürüyüşü sonlandırmayan ve Yeloğlu Köprüsü'nü trafiğe kapatan gruba tazyikli suyla müdahale edildi.

    Ara sokaklara kaçan ve Armutlu Caddesi'nde tekrar toplanan gruptakiler, çöp konteynerleriyle barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Polis, eylemcilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

    Güvenlik güçlerine taş, bilye, havai fişek atan gruba müdahale edildi. Olaylarda bir çevik kuvvet polisi taş isabet etmesi sonucu yaralandı, 2 gösterici gözaltına alındı.

    Okmeydanı yine karıştı

    Tunceli:
    Tunceli'de de Okmeydanı Cemevi'nde başından vurulan Uğur Kurt'un ölümü protesto edildi. Eylemci grup, kent merkezinde bir trafonun şalterini indirip, polis araçlarını taşladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalabalık bir grup saat 21.00 sularında Cumhuriyet Caddesi'nde toplanarak, 'Uğur Kurt ölümsüzdür', 'Katiller bulunsun hesap sorulsun' sloganları attı.

    Gruptakiler, cadde üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Karakolunu ve polis araçlarını taş yağmuruna tuttu. Gruptakiler cadde üzerinde birçok noktada ateş yakarak barikat kurdu. Bu sırada yüzleri maskeli kişilerde kent merkezinde bir trafonun şalterini indirdi.

    Polis uyarılara rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahele ederek dağıttı. Polis, müdahale sırasında bazı eylemcileri gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürdü.

    Öte yandan trafonun şalterin indirilmesi nedeniyle kent merkezine yaklaşık 3 saat elektrik verilemedi.

    Okmeydanı'nda polislerin zor anları

    Eskişehir:
    Eskişehir'de de yaklaşık 500 kişi İstanbul Okmeydanı'nda Uğur Kurt'un öldürülmesini yürüyüş yaparak protesto etti. Kalabalık, polis merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

    Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan grup, 'Hükümete inat yaşasın hayat, Uğur Kurt ölümsüzdür' yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. Sık sık 'Hükümet istifa', 'Uğur Kurt ölümsüzdür' ve 'Ali İsmail'in katili Eskişehir polisi' sloganı atan grup Cengiz Topel Caddesi'ndeki Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çarşı Polis Merkezi'nin bulunduğu bina önünde yaklaşık 10 dakika süreyle oturdu ve basın açıklaması yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basın açıklamasını okuyan Özge Uyanık şöyle dedi:

    "Okmeydanı'nda Berkin Elvan ve Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için gerçekleştirilen eylemde polisin saldırısı sonucu Uğur kurt başından vuruldu ve hayatını kaybetti. yine aynı saatlerde Uğur kurt'un vurulmasını protesto etmek isteyenlere polis saldırdı ve çıkan olaylarda kimliği belirlemeyen bir insanımız daha hayatını kaybetti. AKP hükümetinin eline halkımızın kanı bulaştı artık. Derhal istifa etmelidirler."

    Yapılan basın açıklamasının ardında ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kalabalık daha sonra Şair Fuzuli, Mustafa Kemal Atatürk, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan ve İsmet İnönü Caddeleri'nden yürüyerek Espark Alışveriş Merkezi'nin arka tarafında bulunan Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin önüne geldi. Burada bir süre slogan atan gruptakiler alışveriş merekezinin ön tarafına  kadar yürüdükten sonra dağıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow