hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar normale döndü

    Atatürk Havalimanında uçuşlar normale döndü
    expand

    İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle, Atatürk Havalimanı'nda uçaklar 1 saat iniş ve kalkış yapamadı. Binlerce yolcu uçakların içinde havanın düzelmesini bekledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da Çanakkale programı iptal edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saat 15.45'ten itibaren etkili olmaya başlayan sağanak yağış, elektrik yüklü bulutlar ve şiddetli rüzgar Atatürk Havalimanı'nı vurdu.

    Bu fotoğraflar gerçek!

    Gündüz saatlerinde akşam manzarasına bürünen Atatürk Havalimanı'nda, uçaklar, fırtına ve yağmur nedeniyle iniş ve kalkış yapamadı. Uçuş trafiğinin durdurulduğu Atatürk Havalimanı'nda onlarca uçak içindeki binlerce yolcu havanın düzelmesini bekledi.

    Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili flaş iddia

    1 saat felç oldu

    Bir saat süreyle Atatürk Havalimanı'na hiçbir uçak iniş ve kalkış yapılamazken, tüm uçaklar oldukları yerde kaldı. kalkış yapmak için bekleyen uçaklar da uzun kuyruk oluşturdu.

    Atatürk Havalimanı'na inemeyen uçakların havada tur atması kameralara da yansıdı. Havanın düzelmeye başlamasıyla, saat 16.45'ten itibaren uçaklar tekrar Atatürk Havalimanı'na iniş ve kalkış yapmaya başladı. Yetkililer, bu gece saat 22.00'ye kadar elektrik yüklü bulutların zaman zaman uçuş trafiğini etkileyebileceğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pilotlar, İstanbul'da 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemedikleri için Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamayınca, bazı uçaklar başka havalimanlarına inmek zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı'na gelen, ancak yakıtları azalan 10 uçak da, Ankara, İzmir ve Antalya Havalimanlarına inmek zorunda kaldı.

    Sağlık Bakanı'nın programı iptal
    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Çanakkale programı için İstanbul'dan saat 15.25'te havalandıktan bir süre sonra uçağı kötü hava koşuları nedeniyle Çorlu Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı. Bakan'ın Çanakkale programını iptal ettiği öğrenildi..

    İstanbul'da felaket alarmı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow