hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'den Erdoğan ve Davutoğlu'na: "Sizi tehdit mi ediyorlar?"

    Bahçeliden Erdoğan ve Davutoğluna: Sizi tehdit mi ediyorlar
    expand

    MHP lideri Devlet Bahçeli grup konuşmasında peşmergenin geçişi ve çözüm süreci üzerinden hükümeti sert sözlerle eleştirdi, "Peşmerge'nin geçişine izin verilmesi vatana ihanettir" dedi; Çözüm sürecinin ise Türkiye'yi çöküşe götürdüğünü savundu. MHP lideri Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na, "Sizi tehdit mi ediyorlar? Oyuna geldiyseniz açıklayın" diye seslendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, "Kırmızı kitabı kaleme alanlar, Türkiye'nin üzerine kırmızı kalem çekmek üzeredir" sözleriyle yüklendi hükümete.

    Hem çözüm süreci hem de peşmergenin geçişi MHP liderinin gündemindeydi:

    "Suruç'tan Ayn El Arap'a koridor açmak demek, Irak'ın kuzeyiyle Suriye'nin kuzeyini birbirine zorla eklemlemek demektir. Tehdit kırmızı sınırı geçmiştir."

    Bahçeli, peşmergenin geçişinin MHP'nin onay verdiği  tezkere ile ilgisi olmadığını savundu:

    "Zira peşmerge grupları uluslararası hukuka göre yabancı asker statüsünde görülemeyecektir. Zira peşmerge yönetimi bir korsan devlettir. Peşmergenin geçişine ister ABD dayatmasıyla, ister farklı saiklerle yeşil ışık yakanlar suç işlemişlerdir."

    Devlet Bahçeli sonra da Başbakan'a seslendi:

    "Ey davutoğlu, sen orda burada kamu düzeni derken vatan toprakları çiğnendi, abin Barzani Erbil'den füzelerle geldi; bunu kendine yedirebildin mi? Taşıdığın tarihi sorumluluğa sığdırabildin mi?"

    Çözüm sürecinin Türkiye'yi çöküşe götürdüğünü savunan Devlet Bahçeli, "Tam bir curcuna yaşanıyor" dedi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a, "Oyuna geldiyseniz itiraf edin" diye seslendi:

    "Sayın Davutoğlu, Sayın Erdoğan sizi tehdit mi ediyorlar, korktuklarınız mı var, size neler söylüyorlar? Erdoğan ve Davutoğlu şantaj altında iseniz açıklayınız, korkmayınız. Eğer oyuna geldiyseniz, itiraf edemeyecekleriniz varsa milletimizin şefkatine sığınınız."

    Erdoğan'dan Alevi iftarında IŞİD mesajı

    Bahçeli, sonra da AK Parti kampında Başbakan Davutoğlu'nun MHP'ye yönelttiği bu toprakların birliği ve beraberliğini teminat altına alacak olan politikanız nedir? sorusuna yanıt verdi:

    "Sayın Davutoğlu sizin yapmadıklarınızı yapmak, yaptıklarınızı ise yapmamak emin ol ki Türkiye'yi düzlüğe çıkaracaktır. Bizim politikalarımız net, yönümüz bellidir. Geldiğimiz yer belli, gideceğimiz yer bilinmektedir. Sayın Davutoğlu asıl sen ve pazarlık ortakların kamuoyunun karşısına beraberce çıkın ve sürecin ne olduğunu açıklayın?"

    Boğaz çıkışında batan mülteci teknesi Florya'dan yola çıkmış

    Alevilere destek

    Bahçeli Alevilerle ilgili de, "Hükümet Alevilerin sorunlarını çözmek için harekete geçmelidir, MHP bu konudaki her girişime destek verecektir. Cem de bizimdir semah da bizimdir cami de bizimdir cemevi de bizimdir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maden faciası

    Ermenek'teki maden faciasına da değinen MHP lideri, "İşçilerimiz maliyetleri azaltma uğruna insan canını umursayaman bir zihniyetin kurbanıdır" diye konuştu.

    Çalışma Bakanı ve Başbakan'ı da eleştiren Bahçeli, "Rant demek AKP demektir" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow