hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de adaylıktan çekildiler

    CHPde adaylıktan çekildiler
    expand

    CHP Siirt Milletvekili adayı Cindi Eren ile Kemal Kılıçdaroğlu 'nun, memleketi Tunceli'den ikinci sıradan milletvekili adayı gösterilen iş adamı Gürsel Erol adaylıktan çekildi. Kalp spazmı geçiren CHP Mersin kontenjan adayı Mustafa Baysan da adaylıktan çekildiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'nin Siirt'te 2'nci sıra milletvekili adayı Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parti içindeki sorunlardan dolayı adaylıktan çekildiğini söyledi.

    İstifa dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettiğini belirten Eren, şunları kaydetti: "İstifa etmemin sebebi parti içindeki ailevi meselelerdir. Yaklaşık 12 yıldan bu yana partimin çeşitli görevlerinde yer aldım. Partimizin bundan sonra bana vereceği her türlü görevi de başarıyla yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğim. Görevim süresince bana her türlü desteği veren il ve ilçe başkanlarına ve tüm partili arkadaşlarıma teşekkür ederim."

    İşte CHP'nin milletvekili adaylarının tam listesi

    Bir kızı dağda öldü, bir kızı PKK’da, bir oğlu YPG'de. O anne HDP'den aday

    Tunceli adayı da çekildi

    Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun, memleketi Tunceli'den ikinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği iş adamı Gürsel Erol adaylıktan çekildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olan CHP’li Gürsel Erol adaylıktan çekildiğini duyurdu.

    İsmail Küçükkaya, Twitter’den paylaştığı mesajında, “CHP Tunceli 2. sıra milletvekili adayı Gürsel Erol, Çalar Saat'e adaylıktan çekildiğini açıkladı. Mümkün mü siyasette adil rekabet?” ifadelerini kullandı.

    Taner Yıldız'ın Başbakan'la görüşmesi mikrofona yansıdı

    Radikal'e konuşan Gürsel Erol, “Ben aday adaylığımı açıklarken Tunceli'de ön seçim olursa aday olacağımı söyledim. Tunceli'de ön seçim yerine merkez yoklamasıyla aday belirlenince, adaylık başvurusu yapmadım. Bunu Tunceli'deki aday adaylık açıklamamda da söylemiştim. Ben sözüm arkasında durmak zorundayım. Konu milletvekili seçilip seçilmeme meselesi değil. Partiye adaylıkla ilgili herhangi bir evrak vermedim" dedi.

    Özgecan Aslan iddianamesi mahkemeye sunuldu

    CHP Mersin kontenjan adayı çekildi

    Mersin CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, ilde 4'üncü sıradan kontenjan adayı gösterilen Mustafa Baysan'ın sağlık sorunları nedeni ile milletvekili adaylığından çekildiğini açıkladı.Baysan'ın adaylıktan istifa dilekçesinin kendisine ulaştığını belirten Özyiğit şunları söyledi: "Kontenjan adayımız stres sonucu kalp spazmı geçirmiş ve İstanbul'da hastanede tedavi altına alınmıştır. Doktorunun 'stresten uzak kalacaksın' tavsiyesini dikkate alan Baysan çekilme kararı almıştır. Baysan'ın istifa dilekçesi bana ve YSK'ya ulaşmıştır. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Genel Merkezimiz, durumu değerlendirip kısa zamanda yeni bir kontenjan adayı açıklayacaktır. CHP ailesi olarak Baysan'a acil şifalar diliyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Kars İl Başkanı Aras istifa etti

    CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, görevinden istifa etti. Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011 yılından bu yana yürüttüğü CHP İl Başkanlığı görevinden, "gördüğü lüzum üzerine" istifa ettiğini söyledi.
    İstifa dilekçesini CHP Genel Merkezine sunan Aras, il örgütü mensubu arkadaşlarına bugüne kadarki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow