hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özgecan Aslan iddianamesi mahkemeye sunuldu

    Özgecan Aslan iddianamesi mahkemeye sunuldu
    expand

    Mersin'in Tarsus ilçesinde 12 Şubat'ta öldürülen Özgecan Aslan'ı hunharca öldüren üç kişi hakkında tamamlanan hazırlık soruşturması sonucu hazırlanan iddianame Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özgecan Aslan'ın öldürülmesi ile ilgili hazırlanan iddianamede zanlılardan Süphi Altındöken, Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

    Tarsus İlçesi'nde 11 Şubat günü ortadan kaybolan ve 13 Şubat'ta Çamalan Mahallesi'ndeki Cin Deresi'nde yakılmış cesedi bulunan Özgecan Aslan'ın ölümüyle ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

    Taner Yıldız'ın Başbakan'la görüşmesi mikrofona yansıdı

    Soruşturma sonunda hazırladığı iddianameyi Tarsus 1'inci Ağır ceza Mahkemesi'ne sunan Cumhuriyet Savcısı, Aslan'ın katil zanlıları tutuklu minibüs şoförü 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken, babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ile arkadaşı 25 yaşındaki Fatih Gökçe'nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

    CHP'de adaylıktan çekildiler

    Mahkemenin iddianameyi 15 gün içerisinde inceleyerek kabul edip etmeyeceğine karar vereceği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SUÇLARI: CANARVARCA, EZİYET ÇEKTİREREK ÖLDÜRMEK

    Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol tarafından hazırlanan iddianamenin mahkemece kabul edilmesi durumunda Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmittin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe, 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek, ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel sahiple kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanacaklar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow