CHP'li Umut Oran'dan liste dışı kalmasına ilişkin ilk yorum

CHPli Umut Orandan liste dışı kalmasına ilişkin ilk yorum
expand

CHP'de liste dışı kalan İstanbul Milletvekili Umut Oran konuştu. Listelerde adının olmamasını sürpriz olarak nitelendiren Oran, "Genel Başkanımızın takdiridir. Üzüldüm, şaşırdım ama partim için çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

CHP’de 2015 Genel Seçimleri milletvekili aday listesi kesinleşti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'nun listesinde CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran yer almadı. Oran'ın liste dışı kalması sürpriz olarak değerlendirildi. Umut Oran liste dışı kalması ile ilgili Radikal'den Ercan Sarıkaya'ya konuştu.

Liste dışı kalmasını sürpriz olarak nitelendiren CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran şunları söyledi:

"Yıllar sonra ilk defa partimiz demokratik bir aday belirleme süreci benimsedi. Bir kısım adaylar ön seçimle bir kısmı ise kontenjanla belirlendi. Ben Genel Başkanımızla konuşarak kontenjan adaylığına başvurmuştum. Liste dışı kalmam Genel Başkanımızın takdiridir. Onun üzerine yorum yapmak doğru olmaz. Kimseye kırgın değilim kararına saygı duyuyorum. Benim için bireysel değil parti başarısı önemli. Hayat sürprizlerle dolu, bazen sandıktan bazen genel merkezin listesinden sürprizler çıkıyor. Üzüldüm, şaşırdım ama moralimi bozmadan çalışmaya devam edeceğim. Partime çok inanıyorum.”

Kılıçdaroğlu milletvekili adaylarını açıklayacak

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

CHP'de Ayşe Sucu kavgası

CHP'li vekilden liste eleştirisi

CHP'de Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin adaylığı zora girdi

HDP Altan Tan kararını değiştirdi

Arınç: “Benim bu partide hatırım varsa Melih’in oğlunu aday göstermezler"

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow