hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu: "CHP ve HDP'nin maskelerini indiriyoruz"

    Davutoğlu: CHP ve HDPnin maskelerini indiriyoruz
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu Amasya'da katıldığı toplu açılış töreninden halka seslendi. İç güvenlik tasarısı ile ilgili konuşan Davutoğlu, "Tedbirleri yasal çerçeveye oturtmaya karar verince bir takım çevreler seslerini yükseltmeye başladı" dedi. "Kimse gösteri özgürlüğünü kullanırken maske takmayacak" diyen Davutoğlu, böylece CHP'nin de HDP'nin de maskelerini indiriyoruz" diye konuştu. Davutoğlu, tezkere konusunda da CHP ve HDP'ye yüklendi, "Onlar Esed'e dokunmayın diyorlar. Ama biz Esed'i de IŞİD'i de lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amasya'da 132 milyon liralık yatırımın açılışını yaptığı törenden halka seslendi. Çok tartışma yaratan iç güvenlik yasa tasarısı ile ilgili konuşan Davutoğlu, "Her türlü tedbiri çekinmeden alacağız" dedi.

    Davutoğlu, "Tedbirleri yasal çerçeveye oturtmaya karar verince bir takım çevreler seslerini yükseltmeye başladı. Türkiye ororiterleşiyor mu polis devletimi oluyor diye. Yasin Görün, Hüseyin Hatipoğlu'nun  hunharca katledilmelerine niye sessiz kaldınız. Bilsinlerki Türkiye'nin dirliği söz konusu olduğunda hiç çekinmeden her tedbiri alırız" şeklinde konuştu.

    Davutoğlu, "Biz gösteri özgürlüğünü kullananlar maske takmayacak diyoruz" dedi, CHP'ye ve HDP'ye yüklendi:

    "Kimse özgürlüğünü gösteri eylem yaparken maske takmasın diyoruz. Aslında bu yolla CHP'nin de HDP'nin de ve onların takipçilerininde maskelerini indiriyoruz. Çünkü siyaseti de maske takarak yapıyorlar. Sokağa vandalları da maskeli çıkartıyorlar. Maskeler düşmüştür."

    Türkiye sınırları içinde güvenli bölge sinyali

    Davutoğlu, CHP'nin yeni tezkere isteği ile HDP'nin de tezkereye red oyu vemesine değindi:

    "Kılıçdaroğlu ve Demirtaş, grup toplantısında sadece Kobani'ye girin dediler. Halep'teki Türkmen Araplara girmeyin diyorlar yani. Dedikleri Esed'e dokunmayın. Neden çünkü Esed Arab Baası, CHP Türk Baası, HDP Demirtaş Kürt Baası. Aynı zihniyet aynı mantık aynı yaklaşım. Suriye'de her köye kasabaya sahip çıktığımız gibi. Kobaniye de sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Ama onları bahane edip birileri Türkiye'yi karıştırmak isterse hadlerini bildirmek boynumuzun borcudur."

    Akdoğan: "Öcalan'ın şartları iyileştirilebilir"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow