hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu: Gün imtihan günüdür

    Davutoğlu: Gün imtihan günüdür
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gün imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek, mükafatını da görecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu, Yakup Kılıç Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Elazığ 5. Olağan İl Kongresinde konuştu.

    Elazığ ve ilçelerini selamlayan Davutoğlu, Elazığ'ın önemli isimlerini ve manevi önderlerini andı.

    Davutoğlu, 6-7 Ekim Kobani provokasyonlarında Elazığ'ın dik durduğunu, provokasyona gelmediğinin altını çizerek, bundan dolayı Elazığlılara teşekkür etti.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin, bu milleti anlayamayacağını söyleyen Davutoğlu, CHP'nin tarihten ilham almadığını, tarihe yabancı olduğunu söyledi.

    Kılıçdaroğlu'nun, TBMM'de kürsüde Suriyeli bir kızın fotoğrafını gösterdiğini hatırlatan Davutoğlu, "Ey Kılıçdaroğlu, Belek Gazi'nin diyarından sesleniyorum sana, eğer o Suriyeli kızı gerçekten sahipleniyorsan, çık ve 'Beşar Esad katil' de, çık ve Beşar Esad'a 'zalim' de. Diyemez, korkar. Çünkü, CHP aynen Beşar Esad'ın zihniyetine sahiptir. O Arap Baası'dır, CHP de Türk Baası'dır. Baasçı, darbeci ve ihtilalci bir zihniyettir CHP" diye konuştu.

    "Kılıçdaroğlu çıksın bütün bu CHP mirasını, reddi miras eylesin"

    Davutoğlu, Meclis görüşmeleri sırasında, Baas ideolojisini, Mısır'da darbecileri savunan Kılıçdaroğlu'na ve CHP'lilere, "Siz de darbecisiniz" dediğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

    "Kılıçdaroğlu'na Elazığ'dan tekrar çağrıda bulunuyorum; eğer darbeci değilseniz ey Kılıçdaroğlu, çıkın '27 Mayıs yanlıştı, 27 Mayıs darbesine karşıyız' deyin. O zamanki genel başkanınız İsmet İnönü 27 Mayıs'a, 'meşru bir teşebbüstür' diye fetva vermişti neredeyse. Çıkın siz 'yanlıştı' deyin, Başbakanımız Adnan Menderes'in katledildiği 27 Mayıs'a açık tavır sergileyin. sergileyemezler. '12 Mart yanlıştı' deyin, diyemezler. Çünkü 12 Mart'ın Başbakanı Nihat Erim de CHP içinden gelen bir şahsiyetti. '28 Şubat'a yanlıştı' deyin,
    diyemez.

    O zaman ki CHP geleneğinin bir versiyonu olan DSP Meclis'teydi, Başbakan Bülent Ecevit, bütün Meclis'i, başörtülü bir milletvekili aleyhine ayağa kaldırmış, 'dışarı, dışarı' diye tempo tutmuştu. Eğer şimdi Kılıçdaroğlu ve ekibi 'darbeye karşıyız' diyorlarsa, 'o tavır yanlıştı' desinler, o tavra karşı çıksınlar.

    'Dışarı, dışarı' diye tempo tutulan, sadece başörtüsü dolayısıyla tahkir edilen o hanımların bugün Meclisimize başörtülü, başı açık, arkadaşlarıyla el ele girdikleri tablo, AK Parti'nin getirdiği demokrasi tablosudur. Bir daha hiçbir güç, bu milletin evlatlarına, bu milletin kızlarına, bu şekilde hakaret edemeyecek, tahkir edemeyecek, ötekileştiremeyecek. Kimse, inançları, düşünceleri, mezhebi, kökeni dolayısıyla bu ülkede bir daha hakarete uğrayamayacak. Bu bizim AK Parti olarak taahhüdümüzdür. Şimdi Kılıçdaroğlu çıksın bütün bu CHP mirasını, reddi miras eylesin."

    "Gün, imtihan günüdür"

    Davutoğlu, 27 Nisan muhtırasına destek veren o dönemin CHP Genel Başkanı ve CHP'li yöneticilerinin de özür dilemeleri gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

    "Türkiye'de demokrasinin, milli iradenin, 'Türkiye'de yeter artık söz de karar da milletindir' diyen iradenin temsilcileri olarak biz buradayız. Siz neredesiniz Kılıçdaroğlu, siz demokrasinin yanında mısınız, vesayetçilerin yanında mısınız? Açık bir şekilde söyleyin. Nitekim, sadece darbe geleneğiyle değil, post modern darbelerle, paralelci çetenin yaptığı müdahaleler üzerinden gelecek vesayetlere de sessiz kaldılar.

    Geçen sene MİT tırlarına, ki Haleplilere, Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götüren TIR'lara operasyon yapıldığında Kılıçdaroğlu sessizdi. Sessiz de değildi, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarını dünyaya şikayet etti. Ama bakıyorsunuz şimdi, o paralelci yapıların diliyle MİT'e saldırıyor.

    Aynı dille Türkiye Cumhuriyeti Devletini, hükümetimizi ve demokrasimizi tahrip etmeye çalışıyor. Gün, imtihan günüdür. Herkes, yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek, demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek."

    Fotoğraflarla 14 Aralık Operasyonu

    "14 Aralık Operasyonu" başladı!..

    Ekrem Dumanlı'dan operasyon açıklaması

    Hakan Şükür Zaman Gazetesi'nin binasına geldi

    Hidayet Karaca: Hakkınızı helal edin

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow