hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul polisinden DHKP-C operasyonu açıklaması

    İstanbul polisinden DHKP-C operasyonu açıklaması
    expand

    İstanbul polisinin 18-19 Ocak'ta DHKP-C'ye yönelik yaptığı operasyonlarda 14 şüphelinin gözaltına alındığı ve bu kişilerin 7 ayrı korsan gösteri, molotofkokteylli, taşlı ve sopalı saldırı ile darp ve yaralama olaylarına karıştıkları iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat Şube müdürlükleri koordinesinde, DHKP-C'ye yönelik 18 ve 19 Ocak'ta İstanbul genelinde 30 adrese düzenlenen operasyonlarda, eylem hazırlığı içinde oldukları öne sürülen 14 kişi yakalandı.

    Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 4 tabanca, 6 pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, 33 mermi, 1 maske, çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildiği açıklandı.

    İncelemede, gözaltına alınan şüphelilerin 26 Mayıs ile 28 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul'da 7 ayrı eylem gerçekleştirdikleri iddia edildi.

    Şüphelilerin, söz konusu tarihlerde Sancaktepe ve Ataşehir'de polis otosuna taşlı ve sopalı saldırıda bulunulması, yola barikat kurulması, iş yerlerine, ikametlere ve araçlara zarar verilmesi, bir muhtarlık binasının işgal edilmesi, yıkıma gelen belediye ekiplerine ve araçlarına taş ve sopalarla saldırılması ile vatandaşın planlanarak darp edilmesi olaylarını gerçekleştirdikleri öne sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sultanahmet'te canlı bomba saldırısı

    Sultanahmet'teki canlı bomba Rus uyruklu çıktı

    Elif Sultan Kalsen'in ailesi: "Kızımız değil"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow