hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da "Kobani" gerilimi

    İstanbulda Kobani gerilimi
    expand

    İstanbul Kadıköy'de Boğa heykelinin bulunduğu meydanda Kobani'ye destek için toplanan gruplara polis TOMA ve gazla müdahale etti. Bağcılar, Sultangaz ve Galatasaray'daki toplanan gruplara polis müdahale etti. Başkent Ankara'da da "Kobani" eylemleri vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL:

    Kadıköy meydanda toplanan grubu uyaran çevik kuvvet ekipleri daha sonra eylemcilere TOMA ile su sıktı, gazla müdahale etti.

    Müdahale sırasında başından yaralanan avukat Tamer Doğan hastaneye kaldırıldı.

    Okullar tatil

    Daha sonra yaralı çevredekilerin yardımı ile kucaklanarak hastaneye kaldırıldı.

    HDP koridor açılmasını istedi

    Kadıköy yine karıştı

    Saat 20.00 sıralarında Bahariye Caddesi'nde  toplanan grup, ateş yakıp yola barikat kurdu. Gruptan bazı kişiler, çevrede güvenlik önlemi alan polis ekiplerine havai fişek, taş ve şişe attı. Polis de gruba TOMA'lardan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokalara kaçan göstericiler ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Eylemciler polislere taş ve şişe atarken, polis de biber gazı ve plastik mermi ile karşılık verdi. Ara sokaklarda polis ile göstericiler arasında uzun süre kovalamaca devam etti. Polisin attığı biber gazından çevredeki vatandaşlar da etkilendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadıköy'deki "Kobani" eyleminden kareler...

    Bir müdahale de Bağcılar'da

    IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto eden bir diğer grup da, DBP Bağcılar İlçe örgütünün bulunduğu binanın önünde toplanarak yürüyüş yapmak istedi. Polis gruba izin vermedi, tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Grup polise taşlar ve şişelerle karşılık verdi.

    Mardin'de sokağa çıkma yasağı

    İstanbulda Kobani gerilimi

    Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan grup, bir süre sonra tekrar toplanarak yeniden polise taş ve şişe attı.

    Tüm yurtta Kobani yangını

    Gruptan bazı kişiler, molotof kokteylleriyle çevredeki araçları ateşe verdi.

    İstanbul Caddesi üzerinde başlayan olaylar, kısa süre içinde Bağcılar Meydanı'na kaydı. Meydana çıkan ara sokaklarda toplanan göstericiler polisle burada çatışmaya devam etti. Göstericiler, ara sokaklarda işyerlerinin camlarını kırdı, bankaların ATM'lerini taşladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gösterici grup bir minibüsü Bağcılar'ın göbeğinde devirdi.  3 otomobil de göstericeler tarafından ateşe verildi.  

    Polisin silahıyla korku saçtı

    Bu sırada göstericilere tepki gösteren bir başka grup da toplandı. Yüzlerce kişilik bu grup çevreye taş ve molotof yağdıran gösterici grubu kovaladı. Kovalan gruptakilerin ellerinde taş, sopa, kalas ve bıçakların olduğu görüldü.  

    Sultangazi'de de gerilim

    Sultangazi'de de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kobani'de meydana gelen saldırılarla ilgili olarak açıklama yapmak üzere bir grup 1. Cebeci Yolu'nda bulunan parti binası önünde saat 13.00 sıralarında toplandı. Grup daha sonra AK Parti İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti.

    Linç girişiminden 7 saat sonra kurtuldular

    Polis ekipleri grubun önünü keserek grubun yürümesine izin vermedi.

    DBP'li grup aynı cadde üzerinde oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Polis müdürleri parti yetkilileri ile görüştüğü sırada toplanan bir grup mahalleli Türk bayrağı açarak, DBP'li grubun üzerine doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri, mahalleliyi ikna yoluyla kısa sürede dağıttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DBP'li grubun olduğu alandan polis ekipleri ve mahalelinin olduğu yere taş, havai fişek ve cam şişeler atıldı.

    10 soruda Kobani!

    Polis ekipleri DBP'li gruba gaz bombası ve TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Polisin bir kişiyi gözaltına aldığı görüldü. Bu sırada yoldan geçmekte olan bazı vatandaşlar gazdan etkilendiği görüldü. DBP'li grup ara sokaklara dağıldı. Bölgede gerginlik devam ediyor.

    Sultanbeyli savaş alanına döndü

    Sultanbeyli'de toplanan bir grup, Kobani'deki IŞİD kuşatmasını protesto etmek için gösteri düzenledi. Eylem sırasında karşıt görüşlü bir grup ile eylemci grup karşı karşıya geldi. İki grup birbirine girerken, kavga sırasında taş ve sopalar havada uçuştu.

    Fatih Bulvarı üzerinde toplanan grup, Kobani için gösteri yapmaya başladı. Bu sırada, karşıt görüşlü bir grup ile eylemci grup arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin kavgaya dönüşmesi sonucu iki grup birbirine girdi. Devreye giren polis ekipleri ise dağılın uyarısına aldırmayan gruplara biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahalesine taşlarla karşılık veren grup ara sokaklara kaçarak dağıldı. Polisin müdahalesinden kaçan bir grup eylemci ise HDP İlçe binasına sığındı. Karşıt görüşlü grup, bu kez de HDP binası önünde toplanarak binayı taşlamaya başladı. Binaya sığınan eylemci grup da aşağıya taş atmaya başladı. Polis, TOMA ile HDP binasına tazyikli su sıkarak eylemcileri içeriye soktu.  Olaylar sırasında bir çok işyeri zarar gördü. Gruplar, polisin müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazi Mahallesi

    Sultangazi Gazi Mahallesi'nde, IŞİD'in Kobaniye yönelik kuşatmasını protesto eden gruba polis müdahale etti.  İsmetpaşa Caddesi üzerinde akşam saatlerinde toplanan grup, polise havai fişek ve molotof kokteyli atmaya başladı. Polis de göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

    Başka bir grup da, Halk Ekmek fabrikası önünde yola çift taraflı barikat kurarak, o sırada yoldan geçmekte olan Sultangazi Belediyesi'ne ait bir çöp kamyonuna zarar verdi. Kamyonu yola parelel park eden göstericiler, ardından aracı ateşe vererek yolu trafiğe kapattı.  

    Kuzey Habipler Yolu'na da barikat kuran grup, ateşe verdikleri barikatla yolu trafiğe kapattı. Polis ekipleri ve zırhlı polis araçlarının bölgeye gitmesiyle, göstericiler ara sokaklara dağıldı.  

    Galatasaray'da müdahale

    IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplanan gruba polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda bazı kişiler gözaltına alındı. Akşam saatlerinde Galatasaray Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Kobani kuşatmasını protesto eylemi yaptı. Polis, dağılın uyarısına aldırmayan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Grup ara sokaklara kaçarak dağılırken, bazı kişiler gözaltına alındı. Bir eylemci de gazdan etkilenerek fenalaştı.
    Polisin meydanda aldığı önlemler devam ediyor.

    ANKARA:

    Başkent Ankara'da da IŞİD saldırlarının protesto etmek için Sakarya Caddesi'nde toplanan grup AK Parti İl Başkanlığı'na yürümek istedi. Polis, grubun önünü İnkılap Sokak'ta kesildi. Grubun dağılmaması üzerine güvenlik kuvvetleri polise tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

    Türkiye'nin Kobani oyunu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow