hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na "direnme hakkı" yanıtı

    Kemal Kılıçdaroğlundan Davutoğluna direnme hakkı yanıtı
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'na cevap verdi, "Vay efendim, 'Direnme hakkı, ben molotof kokteyli taşıyan birinin önüne düşecek, gidecekmişim'. Bu kadar da yalan olmaz ki, insaf denen bir şey var. Direnme hakkı, evrensel bir haktır. TOMA su sıkıyor, açmış göğsünü, 'Sık ulan istediğin kadar sık' diyor. İşte direnme hakkı budur. Vatandaşın direnme hakkı vardır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu ve "direnme hakkından" söz ettiği için kendisini "molotoflu eylemcilere" destek vermekle suçlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

    "Bakın bakalım birisi konuşsun nasıl kafasına vuracaklar. Yahu diyoruz ki, 'Bu doğru değil'. Anayasayı askıya aldınız, TBMM'yi arka bahçenize çevirdiniz, yargıyı silahlandırdınız. 'Bu süreç böyle devam ederse, halkın direnme hakkı doğar' dedim. Vay efendim, 'Direnme hakkı, ben molotof kokteyli taşıyan birinin önüne düşecek, gidecekmişim'. Bu kadar da yalan olmaz ki, insaf denen bir şey var. Direnme hakkı, evrensel bir haktır. Bir, direnme hakkı baskıya zulme karşı direnmektir. İnancımızda da vardır bu, zulme teslim olmak bizim kitabımızda yoktur. Direnme hakkı, adam Taksim Meydanı'nda durdu, işte direnme hakkı budur. Polis copla geliyor, adam karanfil veriyor, işte direnme hakkı odur. TOMA su sıkıyor, açmış göğsünü, 'Sık ulan istediğin kadar sık' diyor. İşte direnme hakkı budur. Vatandaşın direnme hakkı vardır. Bu anayasa yüzde 92 ile kabul edildi mi, edildi. Sen nasıl anayasayı askıya alırsın. Kimden izin aldın?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu konuşmasında, Müzeyyen Senar'ı andı. Senar'ın, sanat dünyasının en önemli aktörlerinden biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Uzun yaşamı boyunca sanatından hiç ödün vermedi. Olağanüstü güzel bir sesi vardı" dedi.

    Şanlıurfa izlenimlerini anlattı

    Geçen hafta sonu Şanlıurfa'yı ziyaret ettiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, izlenimlerini anlattı. İşsizlik nedeniyle Suriyeli mültecilerden şikayette bulunulduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Suriyelilerin akrabamız olduğunu, bu tablonun sorumlusunun AKP olduğunu" söylediğini aktardı. Kılıçdaroğlu, "10 AKP milletvekili var. Hiçbir AKP milletvekili bugüne kadar hayvan pazarına gidip onların dertlerini dinlememiş. İlk giden genel başkan, CHP'nin Genel Başkanı. 'Perişan olduk. Hükümet Suriye sınırına neden sahip çıkmıyor? Yol geçen hanına döndü' diyorlar. 'O zaman önümüzdeki seçimde oy kullanırken elinizi vicdanınıza koyun. Sizin dertlerinizle kim ilgileniyorsa ona bakın' dedim" diye konuştu.

    "CHP iktidarı Ortadoğu'ya barış getirecek"

    Kılıçdaroğlu, resmi rakamlara göre Türkiye'de 1 milyon 700 bin Suriyeli mültecinin bulunduğunu, bunun 250 bininin Şanlıurfa'da yaşadığını belirtti. "20 liraya iş buluyorlar, Şanlıurfalı aç. Bunun faturasını kim ödüyor? Hiçbir Şanlıurfalı Suriye'nin içişlerine karışmaktan, kavgadan yana değil. Ben Şanlıurfalılara söz veriyorum. CHP iktidarında Ortadoğu'ya barışı getireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak ve ben Başbakan olarak, asla ve asla savaştan, kavgadan yana olmayacağız. İnsanları silahlandırmadan yana olmayacağız. Suriye'ye de Irak'a da her tarafa barışı, huzuru getireceğim. Suriyeli kardeşlerime diyeceğim ki 'Baba ocağına geri dön. Tarlanda, fabrikanda çalış. Sana her türlü yardımı yapacağız. Bugüne kadar 5.5 milyar dolar harcadık, helali hoş olsun. Ama barış geldi. Git kendi ülkende çalış.' Ve ben, kendi ülkemin insanı için çalışacağım. Bunun sözünü veriyorum" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şanlıurfa'nın ihracatta kaybının 81 milyon dolar olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yazık, günah değil mi? Protesto edilen senet yüzde 21. Türkiye ortalamasının iki katı. Bu iktidar bu sorunu çözemez. İktidarın kendisi zaten sorunun kaynağı. Çözümün odağı ve kaynağı CHP'dir. Bunu herkes bilsin. GAP için parlamentodan özel kanun çıkardılar, işsizlik sigortası fonundan para aldılar. O parayı başka yerde harcadılar, Harran Ovası su bekliyor. 12 milletvekili verdiniz Şanlıurfalılar, bir milletvekili çıkıp da parlamento kürsüsünden sorunlarınızı dile getirdi mi? Bizim bir milletvekilimiz bile yok ama biz sizin sorunlarınızı adam gibi dile getiriyoruz"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devlet Bahçeli: "Davutoğlu, senin aklın başında mı?"

    AYM'nin yeni başkanı AYM'yi böyle eleştirmişti

    Milletvekili adaylığı için istifa yağmuru

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow