hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Eğitim'in "21. Yüzyılın öğrenci profili" çalışması: "Memnun ve itaatkar"

    Milli Eğitimin 21. Yüzyılın öğrenci profili çalışması: Memnun ve itaatkar
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği bir anket öğrencilerin profili ve eğitim sistemine yönelik kanaatlerine ilişkin tabloyu ortaya çıkardı. Bakanlığın "21. Yüzyılın Öğrencisi Nasıl Olmalı" sorusundan hareketle yaptığı çalışmada, eğitim sisteminin kendilerine değer verip vermediği sorulan öğrencilerin 45,1'i bu soruya net olarak olumlu yanıt verdi. Konu itaatkar olmaya geldiğinde ise şu tablo ortaya çıktı: Öğrencilerin yüzde 75,6'sı "itaatkar olmanın önemli" olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma Geliştirme Genel Müdürlüğü, 2011'de "21. Yüzyılın Öğrencisi Nasıl Olmalı?" isimli bir çalışma gerçekleştirdi. Bakanlık yanıt aradığı bu soruya ilişkin 3 geniş kapsamlı anket yaptı. Yapılan anketlerden ilki, öğrencilere yönelikti. Anket, 9., 10. ve 11. sınıflara giden 25 bin öğrenci tarafından dolduruldu. Öğrencilere, ankette belirtilen yargılara katılıp katılmadıkları soruldu. 25 bin öğrenci verdiği yanıtlarla ortaya ilginç bir profil koydu.

    Öğrencilere katılıp katılmadığı sorulan yargılar arasında, "Eğitim sistemi öğrenciye değer verir" de bulunuyordu. Buna öğrencilerin, yüzde 13,6'sı "Hiç katılmıyorum", yüzde 41,3'ü "Az katılıyorum", yüzde 22,5'u "Çok katılıyorum", yüzde 22,6'sı da "Tamamen katılıyorum" yanıtını verdi.

    Gazetecilerden protestoyu haber yapmamalarını istedi

    Tüm liselere zorunlu ibadet yeri

    Anketin bir diğer bölümü, öğrencilerin temel değerlere atfettikleri önemi ölçmeyi hedefliyor. "İtaatkar olmak ne kadar önemli?" sorusuna öğrencilerin yüzde 42,8'i "Çok önemli" yanıtını verirken, yüzde 32,8'i "Önemli", yüzde 17,2'si "Az önemli", yüzde 8,2'si "Hiç önemli değil" dedi.

    Anket çalışmasında öğrencilere yöneltilen bazı sorularda "Katılmıyorum" şıkkı bulunmuyor. Bunun yerine "Hiç katılmıyorum" şıkkı var. Ancak bu tip sorulardaki seçeneklerden biri de "Az katılıyorum". Anket incelendiğinde bazı sorularda "Az katılıyorum" sorusuna verilen yanıtlardaki birikme göze çarpıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışması kapsamında öğrencilerin yanı sıra, öğretmenlere ve okul yöneticilerine yönelik de anketler hazırlandı. Bu çalışmalara ise ülke çapında 10 bin 900 öğretmen ve 1870 okul yöneticisi katıldı.

    Kılıçdaroğlu canlı yayında ağladı

    PKK Türkiye'de yaşayan Kürt gençlerinden yardım istedi!

    Pursaklar Huzurevi'nden Kazım Ulutaş'ın efsane tweet'leri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow