hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarai Sierra cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet

    Sarai Sierra cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet
    expand

    ABD'li Sarai Sierra cinayetinde "Laz Ziya" lakaplı Ziya Tasalı "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. "Hırsızlık" ve "cinsel saldırı" dan suçlu bulunan Tasalı bu suçlardan da toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptılırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'li Sarai Sierra'yı Cankurtaran'daki surların dibinde öldürdüğü gerekçesiyle 6. kez hakim karşısına çıkan 'Laz Ziya' lakaplı Ziya Tasalı, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

    Tasalı ayrıca, "cinsel saldırı" ve "hırsızlık" suçlarından da toplam 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

    İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ziya Tasalı ile iki tarafın avukatları katıldı.

    Karar duruşmasında son sözü sorulan Ziya Tasalı, "Ben maktüleye kesinlikle tecavüz etmiş değilim. Öldürme olayından dolayı olay yerinden korkup kaçarak gittim. Benim olay yerinden götürdüğüm mont maktüleye ait olmayıp, kendi montumdu. Esasen öldürme kastım da bulunmamaktaydı. Buna göre lehe olan hükümlerin uygulanmasın isterim" dedi.

    Tasalı, "Eylemden dolayı pişmanım. Söyleyecek bir şey yok" diye konuştu.

    Verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ziya Tasalı'yı 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Tasalı, "cinsel saldırı" ve "hırsızlık" suçundan da toplam 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarai Sierra'nın katil zanlısı yakalandı

    Sarai Sierra cinayeti dizi konusu oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow