hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOKİ Başkanı: "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın verileri gizlilik içeriyor"

    TOKİ Başkanı: Cumhurbaşkanlığı Sarayının verileri gizlilik içeriyor
    expand

    TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın gelecek nesillere övünçle bırakılacak bir devlet binası olduğunu belirtti. Sarayın maliyeti ile ilgili ise Turan, "Önemli bir devlet binası olduğu için bir sürü veri isteniyor. Bu veriler gizlilik içeren veriler olduğu için bunlar verilemez." ifadelerini kulladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOKİ Başkanı Turan, gazetecilerin son günlerde gündemden düşmeyen Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili sorularını cevapladı. “Sarayın maliyeti açıklanırsa Türkiye zarar görür.” başlıklı haberin hatırlatılması üzerine Turan, “Bu bir yazı. Bilgi edinme kanuna göre yazı isteniyor. Kanun maddesinde geçen bir ibare var. ‘Ülke ekonomisi batar’ diye haber yapmak tamamen iyi niyetten uzak, basın anlayışının eseridir. Asla ve kata ne kurumun ne de devletin görüşüdür. Burada soru sadece maliyet değildir. Önemli bir devlet binası olduğu için bir sürü veri isteniyor. Bu veriler gizlilik içeren veriler olduğu için bunlar verilemez” diye konuştu.

    "Burası Türk milletinin sarayıdır"

    Sarayı köpeklerle protesto ettiler

    “Burası devletimizin övünç kaynağı bir binadır.” diyen Turan, “Burası, gelecek nesillere övünçle bırakacağımız bir binadır. Aslında bakan bey açıkladı. Maliyet açıklanırsa, ‘Şu olur, bu olur.’ deniyor. Bu soruların hepsine cevap verilirse uygun olmaz. Gizli kapaklı değil. Art niyetli bir takım mihrakların ortaya koyduğu bir şeydir. Bunu açıkça söylüyorum. Bu binayı övünç kaynağı görüyorum. Ve gelecek nesiller bunu övünerek anlatacaktır. Nesiller boyu, yaşayacak olan devletimize ve milletimize ait değerdir. Bir mühendis olarak yapılan eserden gurur duyuyorum. Bu milletimizin malı olan bir yerdir. Türkiye’de son yıllarda yapılan en önemli mimarlık eserlerinden biridir” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atatürk'ün mirası açılacak

    Hülya Avşar: "Benim evim daha şaşaalı"

    "Şehit ve gazi yakınlarının oturduğu konutlarda tapu yok"

    Başkan Turan, Bursa'nın Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi'ndeki 13 yıl önce şehit ve gazi yakınlarına verilen 20 dairelik konudun geri istendiği yönündeki iddialar ile ilgili de şöyle konuştu:

    “2001 yıllarında dönemin bakanı tarafından vatandaşlarımıza 20 daire verilmiş. Ancak, devlet bunlara herhangi bir tapu vermemiş. Bunlar, şehit ve gazi yakınları vatandaşlarımız. Şu an ellerinde tapusu yok. Yarın başlarına bir şey gelse, çocuklarına aktaramazlar. Bunun üzerine bir takım sorunlar. 200 lira sabit taksitle bu tapuların kendisine kazanılması konusu. Bu vatandaşlarımızla tek tek görüştüm. Yarın kendim de gidiyorum. Vatandaşlarla sorunu çözeceğiz. Sanki vatandaşlara tapu verilmiş, TOKİ de onların elinden tapuyu almış değil."

    Zorunlu Osmanlıca dersine Abdülhamit'in torunu da karşı çıktı

    "Devletimiz güçlüdür, bir şekilde yardımcı olacağız"

    Sabit taksitle tapuların alınabileceğini vurgulayan Turan, “Vatandaşlarımızın bunu ödeme şansı yoksa devletimiz güçlüdür. Bir şekilde yardımcı olacağız.” şeklinde konuştu.

    Haluk Koç'tan hükümete KPSS eleştirisi: Einstein bu atamayı görse intihar ederdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow