hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Azi̇z Ne Demek? El-Azi̇z Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Azi̇z Ne Demek El-Azi̇z Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    Allah'ın (cc) 99 ismi anlamına gelen Esmaül hüsnada biri de El Aziz ismi olarak karşımıza çıkar. El Aziz esmasının anlamı mağlup edilmeyen ve mağlup edilmesi mümkün olmayan demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Aziz Ne Demek?

    Esma ül hüsnada Allah'ın (cc) 99 ismi de yazar. Bu isimlerden biri de El Aziz ismidir ve Allah'ın (cc) diğer tüm sıfatları olduğu gibi bu sıfatı da çok kıymetlidir. El Aziz isminin anlamıyla beraber Allah'ı (cc) daha iyi tanımak ve onunla ilgili bilgi sahibi olmak mümkündür.

    El Aziz anlamı itibari ile onur ve şeref sahibi olan, mağlup edilmeyen ve mağlup edilmesi herhangi bir şekilde mümkün olmayan demektir. Daima galip gelen ve sonsuz izzet sahibi olan anlamına da gelen El Aziz isminin faydası da oldukça fazladır. 

    El-Azi̇z Ne Demek El-Azi̇z Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Aziz Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Aziz esmasının Türkçe anlamı izzet sahibi, yüceler yücesi olan, mağlup olmayan ve yarattıkları onun emrine itaat eden demektir. El Aziz esmasının faziletleri de anlamı gibi oldukça güzel ve fazladır. El Aziz esmasının faziletleri şu şekildedir:

    El Aziz ismini okuyan kişiler büyüklerin katında kabul görürler ve tüm işleri daha rahat şekilde görülür.

    Bu ismi şerifini 94*94 kez okuyan kişiler büyük bir manevi kudrete sahip olurlar. Her yerde sözü geçen ve etkili olan biri olmak için zikredilmesi önerilen bir isimdir.

    Sabah namazını kıldıktan sonra 40 gün süresince bu ismi okuyan ve okumaya devam eden kişiler tüm borçlardan tez zamanda kurtulurlar. 

    El Aziz ismi hangi niyetle okunursa o niyet kabul edilir ve Allah (cc) katında kabul edilmiş olur.

    Düşmanlarını yenmek ve onları alt etmek isteyen kişiler de düzenli olarak sabah ve akşam olmak üzere El Aziz ya da Ya Aziz zikrine devam etmelidir.

    El-Azi̇z Ne Demek El-Azi̇z Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Aziz Esmasının Faydaları Nasıldır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Allah'ın (cc) bütün isimlerinin faziletleri vardır ve bu faziletlerinden faydalanmak için esmalarının zikredilmesi gerekir. Düşmanlara karşı galip gelmek ve onları yenmek için okunan El Aziz esması aynı zamanda şanın artmasına da vesile olur. 40 gün boyunca El Aziz ismi şerifini zikreden kişiler tüm borçlarından ve sıkıntılarından kurtularak Allah'ın (cc) izni ile rahata kavuşur. 

    El-Aziz Zikir Günü ve Sayısı Nedir?

    El Aziz esmasının ebced değeri ile zikir sayısı 94 olarak karşımıza çıkar. El Aziz ism-i şerifinin zikir günü salı, zikir saati ise Merih yani öğleden 2 saat ve akşamdan 1 saat öncedir. Gece okumalarında ise El Aziz isminin gece yarısında okunması önerilir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow