hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Bai̇s Ne Demek? El-Bai̇s Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Bai̇s Ne Demek El-Bai̇s Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    El-Bais, Allah'ın (cc) ölüleri dirilten anlamına gelen bir sıfatı olarak karşımıza çıkar. Bu diriltme yalnızca fiziksel değil ruhsal bir uyanışı da ifade eder.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Bais Ne Demek?

    El-Bais bir esmadır ve Allah'ın (cc) 99 ismi arasında yer alır. El Bais esması önemli bir esma olduğundan anlamı ve faydası bilinmesi gereken bir isimdir. El Bais, ölüleri dirilten demektir fakat bu diriltme yalnızca ölülerin fiziksel olarak diriltilmesini ifade etmez. Çünkü Allah (cc) aynı zamanda katı kalpleri ve gönülleri de evirip çeviren bir yaratıcıdır. Kıyamet vakti geldiğinde ahiret hayatını başlatacak olan odur ve ölüleri de diriltir.

    El-Bais Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Allah'ın (cc) isimlerini zikretmek gönülleri rahatlatır ve insanların kendilerini daha iyi hissetmelerine yardım eder. El Bais isminin Türkçe anlamı ölüleri dirilten demektir. Allah (cc) kıyamet günü geldiğinde ölüleri diriltir ve ahiret hayatını da başlatır. El Bais esmasının faziletleri de birçok kişinin merak ettiği konular arasında yer alır. Esmayı zikretmenin birçok hikmeti vardır ve bu nedenle merak edilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çekingen ve utangaç olan bir kimse 100 kere Ya Bais Ya Fettah Celle Celaluhu şeklinde zikir çekerse çekingenliklerinden kurtulur. Ya Bais Ya Fettah esmasını zikretmeye devam eden kişiler hayırlı kazançlar elde eder ve işleri de sürekli kazançlı bir şekilde devam eder. Hayırlı işler ve kazançlar için her gün sıklıkla El bais esmasının zikredilmesi önerilir.

    El-Bai̇s Ne Demek El-Bai̇s Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Bais Faydaları Nelerdir?

    Allah'ı (cc) yakından tanımak ve onun kudretini anlamak için ibadet ve dualar en büyük yardımcılardır. Allah'ın (cc) güzel isimlerini zikretmek de ona olan inancın kuvvetlenmesini sağlar. Kişinin kalbine huzur veren bu esmalar aynı zamanda kalplerin nurlanmasını sağlar. El Bais esmasını düzenli bir şekilde zikreden kişiler Allah'ın (cc) izniyle eğer hastaysa şifa bulur ve yoksul biriyse de bolluğa kavuşur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Keder ve sıkıntıdan kurtulmak için El Bais esmasının zikredilmesi gerekir. Allah'a (cc) layık bir kul olmak isteyen kişilerin ibadetlerini aksatmamak için niyet etmesi ve her gün El Bais esmasını okuması önerilir. El Bais esmasını zikreden kişiler iftira ve dedikodudan da korunur.

    El-Bais Esmasının Zikir Sayısı Kaçtır?

    El-Bais Allah'ın (cc) önemli isimlerinden biridir ve zikir günü de pazar günüdür. El Bais esmasının zikir sayısı 573 olarak tespit edilmiştir. Allah'ın (cc) isimlerini onu hatırlamak ve daha iyi anlamak için zikretmek mümkündür. Bu sayede Allah'a (cc) layık bir kul olabilirsiniz.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow