hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Baki̇ Ne Demek? El-Baki̇ Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Baki̇ Ne Demek El-Baki̇ Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    El Baki, Allah'ın (cc) Kasas suresi, Rahman suresi ve Taha suresi içinde değinilen bir ismi olduğu için çok kıymetlidir. El baki ismi şerifinin anlamı sürekli olmak, kesintiye uğramamak, devam etmek ve ölümsüz olmak şeklinde tespit edilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Baki Ne Demek?

    El Baki Allah'ın (cc) sıfatlarından biridir ve Kur'an'da da birçok sure içerisinde değinilen bir isim olduğundan çok özeldir. Bu nedenle birçok kişi tarafından El Baki esmasının hem anlamı hem de faziletleri merak edilmektedir. Allah'ın (cc) isimleri ile ilgili tüm detayları ve faziletlerinin bilgisini internetten kolayca bulmak mümkündür.

    El Baki esmasının anlamı kesintiye uğramamak, ölümsüz olmak, sürekli olmak ve devam etmek şeklinde karşımıza çıkar. Allah (cc) her zaman var olandır ve kesintiye uğraması gibi bir durum söz konusu değildir.

    O, var oluştan önce de vardır, varlık son bulduktan sonra da olmaya devam edecektir. Diğer tüm varlıklar yalnızca Allah (cc) istediği ve izin verdiği sürece var oluşuna devam edebilir. Allah (cc) varlığı son bulmayan, sona ermesi mümkün olmayandır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Baki̇ Ne Demek El-Baki̇ Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Baki Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Baki Allah'ın (cc) en güzel isimlerinden biridir ve anlamı itibari ile de çok özeldir. El Baki isminin Türkçe anlamı varlığı hep devam eden, sonsuza kadar süren, kesintiye uğramayan ve sürekli olan demektir. El Baki esmasının faziletlerinden faydalanmak için bu ismi şerifi Ya Baki şeklinde de zikredebilirsiniz.

    El baki ismini zikreden kişilerin kazançları hayırlı olur, ömürleri uzun ve işleri de sürekli olur. İşindeki unvanın ve sosyal yaşamdaki saygınlığın artması için de el baki esması zikredilebilir.

    El Baki Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) 99 isminden biri olan El baki ismini zikreden kişilerin korktukları bir şey varsa artık bunlardan korkmazlar ve daha güçlü olurlar. Sağlığın devamlı olması ve hastalıklardan uzak durulması için de El Baki esmasının zikredilmesi önerilir.

    Malların ve mülklerin devamlılığı, malların korunması için de El Baki esmasının okunması gerekir. Çekilen sıkıntıların, keder ve üzüntünün yok olması için her gün El Baki esmasını zikredebilirsiniz. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Baki Esmasının Zikir Günü Nedir?

    El-Baki esması Allah'ın (cc) var oluştan önce de olduğu, var oluş sona erdikten sonra da olmaya devam edeceği şeklinde açıklanan bir ismidir. El Baki esmasının zikir günü pazar günü, zikir sayısı da 113 olarak tespit edilmiştir. El baki esmasının pazar günleri en az 113 adet zikredilmesi çok etkili olur.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow