hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Bari̇ Ne Demek? El-Bari̇ Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Bari̇ Ne Demek El-Bari̇ Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    Allah'ın kendisine has olan özellikleri ve sıfatları olarak Esmaül Hüsna da 99 ismin yer aldığını söylemek mümkün olmaktadır. Her bir ismin de farklı anlamları ve farklı faziletleri bulunmaktadır. El Bari esması da Allah'ın özel sıfatlarından birisi olarak bilinmektedir. Yalnızca Allah'a mahsus olan bir özelliği nitelemek için kullanılmakta olan bir isimdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Bari̇ Ne Demek?

    Allah'a mahsus bir özelliği nitelemek için kullanılan bir isim olan El Bari, Allah'ın hiç bir örnek olmadığı halde tüm evreni yarattığına ve uyum içinde devam ettirdiğine dair ifade edilebilmektedir. Herhangi bir benzeri olmayan ve başka bir modelden esinlenmeden benzersiz bir şekilde tüm varlıkları yaratan anlamına gelmektedir. Tüm yarattıklarını ahenkli bir şekilde yaratmıştır. Yarattığı hiç bir mahlukatın ise birbiriyle benzerlik göstermediğini söylemek mümkün olmaktadır. El Bari ismi şerifi özellikle ruhsal ve bedensel rahatsızlıklardan kurtulmayı isteyen kişiler tarafından zikredilmelidir.

    El-Bari̇ Esması Türkçe Anlamı

    El-Bari̇ esmasının anlamı Allah'ın yaradan ve yaratmakta olan tek varlık olduğunu anlatmaktadır. Sürekli olarak eşsiz bir güzellikte yaratmakta olan sadece Allah'tır. Allah'ın sonsuz yaratma gücünü ifade etmek için kullanılmaktadır. El Bari esması evrende var olan her şeyin belirli bir ahenk ve uyum içerisinde olduğunu ifade etmektedir. Evrende meydana gelen her türlü durumun Allah'ın hikmeti olduğunu ifade eden bir ismi şerif olarak bilinmektedir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Bari isminin Kuran'da da bir takım surelerde yer aldığını söylemek mümkün olmaktadır. El Bari ismi şerifi; Azhab suresi, İnfitar suresi, Haşer suresi ve Bakara suresinde yer almaktadır. Zikredilmesi durumunda kişilerin zorlandıkları bir işin başarıya ulaşması sağlanır.

    El-Bari̇ Ne Demek El-Bari̇ Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El Bari Esması Faziletleri

    El Bari ismi şerifinin düzenli bir şekilde zikredilmesi durumunda bir takım faziletleri bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Kişinin Allah'a sığınması için isimlerinin zikretmek oldukça güzel bir yoldur. Esmaların sürekli ve düzenli olarak zikredilmesi durumunda manevi olarak bir rahatlama yaşanacağı söylenebilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Bari esmasını düzenli olarak zikreden kişilerin zorlandıkları işi başarılı bir şekilde tamamlayacakları ifade edilebilmektedir. El Bari ismi şerifinin belirli bir düzen içerisinde zikredilmesi halinde kişinin kalbinde bulunan sıkıntılardan kurtulacağı ve huzura ereceğine dair yorumlanmaktadır. 

    El Bari esmasını düzenli olarak tam bir inançla okuyan kişinin ruhsal ve bedensel rahatsızlıklarından kurtulacağı söylenebilir. Esmanın başında yer alan El takısının isme Allah'a ait olma anlamı verdiğini söylemek mümkün olmaktadır. İsmi şerifin dua niyetiyle okunması durumunda bu takıların yerine Ya takısının kullanılmasının uygun olduğu ifade edilebilir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow