hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Basi̇r Ne Demek? El-Basi̇r Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Basi̇r Ne Demek El-Basi̇r Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    El- Basir; her şeyi gören demektir. Allah Basir'dir ve her şeyi görür. Ondan hiçbir şey gizlenemez. Her şey her an onun görüşü dahilinde olmaktadır. Cenab-ı Hakk'ın katından herhangi birşey gizlenemez. Cenâb-ı Hak, her şeyi tek bir şey görür gibi görür; birini görmesi, diğerlerini görmesine engel değildir. El- Basir Allah'ın 99 isimlerinden biri olmaktadır. Yüce Allah zahiri de gaybı da görür, denizlerin derinliklerini de görür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El- Basir; Cenab-ı Hak'ın bütün cisimleri aynı anda görmesi demektir. Allah'ın bir eşyayı görmesi, onun diğerlerini görmesine engel değildir. Parçacıklardan güneşlere, papatyalardan galaksilere, denizlerin dibindeki balıklardan gökteki bulutlara kadar her şeyi aynı anda görür. Bu sıfatla yüce Allah'ın görme sıfatına sahip olduğunu kabul ve iman ederiz. 

    Rızkın mükemmel bir şekilde yaratılması ve ihtiyaç sahiplerine tam zamanında ulaştırılması, Cenab-ı Hakk'ın El-Basir olduğunu ispat etmektedir. Çünkü rızkı tam vaktinde ihtiyacı olana ulaştırmak ve o rızkı o mahlukatın vücuduna uygun olarak yaratmak ancak görmekle mümkündür. 

    Allah Basir'dir ve her şeyi görmektedir, bizi de mutlaka görmekte ve her hareketimizi gözetmektedir. Hiçbir halimiz ondan gizli kalamaz. O bizi gördüğüne göre, utanmamız ve terbiyeli olmamız gerekir. Ona rıza göstermediği işleri göstermemeli; yani o çirkin işleri yapmamalıyız.

    El-Basi̇r Ne Demek El-Basi̇r Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Basir Türkçe Anlamı

    El-Basir Türkçe anlamı; basireti zahiri de gizliyi de her şeyi apaçık gören. Olmuş ve olacak her şeyi gören ve anlayan. Her şeye iç görüsü olan. Her ayrıntıyı algılayan. Hem dış hem de iç her şeyi anlayan demektir. Allah'ın isimlerinden olan El-Basir; görmek, bakmak, fark etmek anlamak, bilmek sezmek, sezgiye sahip olmak demektir. 

    Yüce Allah, yarattığı her şeyi her yerde görmektedir. O, ne kadar gizli ve küçük olursa olsun, görünen, gizli ve akla gelen her şeyi görendir. Karanlık gecelerde sağlam kayalar üzerinde sürünen siyah karıncaların sesini görür ve duyar. Karanlık gecede kanatlarını açmış sivrisinekleri görür, Hatta çok karanlık gecede damarlarında akan kanı görür.

    El- Basir Faziletleri

    El- Basir zikrini 1000 defa veya daha fazla zikreden kimsenin kalbi soru ve şüphelerden arınmış olur. Şifası olmayan bir hastalığa yakalanan ve bu ismi defalarca zikreden, Allah'ın izniyle şifa bulur. Bazen çalışmalarımızın karşılığını alamayabiliriz, ancak mümin, Allah'ın her şeyi gördüğünü ve bildiğini anlamakla teselli buluruz. El- Basir esması ile ferah ve huzurlu bir yaşama sahip oluruz. İftiraya uğradığımız zaman bu esma ile Allah'tan yardım istersek, tez zamanda bizi bu iftiradan kurtarır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow