hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Basit Ne Demek? El-Basit Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Basit Ne Demek El-Basit Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    El Basit esmasının anlamı dilediğine bolluk veren ve genişleten olarak karşımıza çıkar. Allah'ın (cc) çok hayırlı isimlerinden biri olan El Basit esmasının faziletleri de oldukça fazladır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Basit Ne Demek?

    Allah'ın (cc) 99 ismi vardır ve bu isimler onun hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamaktadır. El Basit ismi de bu isimlerden biridir ve anlamının bilinmesi Allah'ın (cc) kulları için oldukça önemlidir. Allah'ı (cc) anmak, onunla ilgili fikir sahibi olmak insanlara manevi huzur verir ve kalplerinin nurlanmasını sağlar.

    Bu nedenle 99 ismi bilmek ve anlamlarını öğrenmek çok faziletlidir. Köken bakımından Arapça olan El Basit esmasının anlamı genişleten, ferahlatan, hayırlı olanı veren ve dilediğine dilediği bolluğu sunan anlamlarına gelmektedir. İstediği kuluna maddi ve manevi rızık veren Allah (cc) ne verirse hayırlısını verir ve lütuf ve rahmetini de her zaman kullarına yayar. Allah'a (cc) sığınmak ve isteyeceksek ondan istemek bu nedenle çok önemlidir. Allah (cc) kullarını geri çevirmez ve onlar için her zaman hayırlısı yapar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Basit Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Basit esmasının Türkçe anlamı istediğinin maddi ve manevi rızkını vererek genişleten, ferahlık veren, rahatlık ve neşe veren şeklindedir. El Basit sıfatının faziletleri de anlamı gibi çok güzeldir. Her gün bir bardak suya eğer Ya Basit Celle Celalühü 72 defa okunursa ve bu su içilirse kişinin kalbinde nurlanma olur ve iman kuvveti de artar.

    Her gün düzenli şekilde Ya Basit Allamüş guyub celle celalühü şeklinde zikir çekilmesi unutkanlığın azalmasını ve hafızanın güçlenmesini sağlar. Cuma günleri 5184 defa bir bardak suya El Basit esması okunur ve psikolojik rahatsızlığı olan birine içilirse o kişi tez zamanda şifa bulur ve iyileşir. Güven içinde olmak ve korunmak için de Ya Basit esmasının sık sık zikredilmesi önerilir.

    El-Basit Ne Demek El-Basit Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Basit Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) isimlerini zikretmek kulları için çok faydalıdır ve önem taşır. El Basit esmasını zikretmenin faydaları arasında rızkın bollaşması, şifa bulunması ve manevi huzur yer almaktadır. Her gün sabah namazlarından sonra 76 defa Ya Basit esmasını zikreden kişilerin rızıkları bollaşır ve varsa borçlarından kurtulurlar. Korku ve endişelerden uzaklaşmak için de Ya Basit esmasının zikredilmesi gerekir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Basit Zikir Sayısı Kaçtır?

    El-Basit esmasının zikir sayısı 72, zikir günü ise cuma günüdür. Eğer El Basit esmasını cuma günleri sabah güneş doğarken 72 defa zikrederseniz faziletleri daha etkili bir şekilde gerçekleşir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow