hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Batin Ne Demek? El-Batin Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Batin Ne Demek El-Batin Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    El-Batın ismi şerifi Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve anlamı da Allah'ın (cc) gizli olduğu yönündedir. Allah'ın (cc) sınırsız fakat kullarının sınırlı olduğu anlamına gelen bu esma Allah'ın (cc) kulları tarafından idrak edilemeyecek kadar sınırsız olduğu şeklinde yorumlanabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Batin Ne Demek?

    El Batın esma ül hüsnada yazan ve anlamı itibariyle de merak edilerek araştırılan bir isimdir. Allah'ın (cc) varlığının gizli olduğu ve kulları tarafından idrak edilemeyeceği anlamına gelir. El batın esması ile Allah'ın (cc) sınırsız fakat kulların sınırlı olduğu, bu nedenle de Allah'ın (cc) varlığının kullar tarafından idrak edilemeyeceği anlatılır. Allah'ın (cc) görülmesi ve varlığının bilinmesi bakımından gizli olduğu anlamına gelen El Batın esması önemlidir ve faziletleri bakımından da kıymetlidir.

    El-Batin Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Batın esmasının Türkçe anlamı Allah'ın (cc) varlığının sınırsız olması nedeniyle kulların sınırlı halleri ile anlaşılmaması ve görülememesi şeklindedir. Allah'ın (cc) sınırsız bir yaratan olduğu anlamına gelen El Batin esması faziletli bir isim olarak karşımıza çıkar. El Batin ismi şerifinin faziletleri arasında korkulardan kurtulmak ve cesur olmak vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vesvese ve kuruntulardan uzak kalmak, şeytanın vesveselerinden uzak durmak için de El Batin esmasının sık sık okunması önerilir. Dilek ve isteklerin kabul edilmesi için de El Batin esmasının niyet üzerine okunması gerektiği rivayet edilmektedir. İyiliklerin ve iyi amellerin gün yüzüne çıkması, kötülüklerin azalarak bitmesi için de El Batin isminin okunması gerekir.

    El-Batin Ne Demek El-Batin Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Batin Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Her türlü duanın kabul edilmesi için 62 defa El Batin isminin okunması gerekmektedir. Yaşam içinde isteklerin kabul görmesi ve korkulardan uzak durulması için de 2 rekat namazdan sonra 145 defa El Batin esmasının zikredilmesi önerilir.

    El Batin esmasını kuruntu ve şeytanın vesveselerinden uzak durmak için 62 kere okunması gerekir. Eğer her gün El Batin esmasını düzenli olarak okursanız düşmanlarınızdan korunur ve günahlardan da uzak durursunuz. Korkulardan uzaklaşmak ve güvende olmak için de bu ism-i şerifi 62 defa zikretmek önerilmektedir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Batin Zikir Gün ve Saati Nedir?

    El-Batin esmasının ebced değeri 62 olarak bilindiğinden zikrederken en az 62 kere olacak şekilde zikredilmesi önerilir. Zikir saati ay olarak bilinen El Batin esmasının zikir günü de Pazartesi’dir. Dileklerin kabul edilmesi ve günahlardan uzak durulması için El Batin esmasının zikredilmesi gerekir. Pazartesi ay saatinde en az 62 kere El batin esmasını okuyan kişiler korkularından kurtulur.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow