hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Kavi̇yy Ne Demek? El-Kavi̇yy Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Kavi̇yy Ne Demek El-Kavi̇yy Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    El Kaviyy Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve faziletleri bakımından da oldukça önemlidir. El Kaviyy isminin Türkçe anlamı her şeye gücü yeten ve mutlak güç sahibi olan demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Kaviyy Ne Demek?

    El Kaviyy ismi şerifi herkes tarafından mutlakla duyulmuştur ve anlamı da sık sık araştırılır. El Kaviyy esmasının bilinmesi ve zikredilmesi Allah'ın (cc) kulları için önemlidir. El Kaviyy, Arapça kökenli bir isimdir ve Türkçe olarak mutlak güç, her şeye gücü yeten demektir.

    Allah'ın (cc) vasıflarını ve niteliklerini esmalarından öğrenmek, ona şükretmek için isimlerini de sık sık zikretmek gerekir. Kudret sahibi olan Allah'ın (cc) her şeye gücü yeter ve onun dışındaki tüm varlıkların gücü sınırlıdır. Allah'ın (cc) sınırsız bir gücü vardır ve mutlak güç sahibi olarak görülür. 

    El-Kaviyy Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Kaviyy esması önemlidir ve Kur'an-ı Kerim'de de birçok ayette El Kaviyy esması geçer. El Kaviyy isminin Türkçe anlamı kudret sahibi olan, her şeye gücü yeten, gücü ve kuvveti sonsuz olan demektir. Yorgunluğa ve zaafa uğramayan anlamına da gelen El Kaviyy esması önemli bir isim olarak karşımıza çıkar. El Kaviyy esmasının faziletleri arasında borçlu kimselerin borcundan kurtulması ve daha rahat bir hayata sahip olması vardır. Rızkın artması ve borçlardan kurtulmak için okunan El Kaviyy ismi her gün düzenli olarak zikredilmelidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Kaviyy esmasını yolculuk yapan biri okursa o yolculukta tüm kaza ve belalardan korunur. Mazlum, güçsüz ve mağdur olan kimseler eğer El Kaviyy esmasını zikreder ve zikrine devam ederse amacına kavuşur ve daha güçlü biri haline gelir.

    El-Kavi̇yy Ne Demek El-Kavi̇yy Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Kaviyy Esması Faydaları Nelerdir?

    El Kaviyy ismi şerifini namazlardan sonra okuyan kişiler hastalıklarına karşı şifa bulurlar. Yolculuk sırasında okunması da kaza ve belalardan uzak durmak için önerilir. Borçlu olan biri eğer sık sık El Kaviyy ismini okursa Allah'ın (cc) izni ile tez zamanda borçlarından kurtulur. Zorluklara karşı okunması halinde de kişilerin karşısına kolay bir kapı açılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Kaviyy Zikir Günü Nedir?

    Allah'ın (cc) isimlerini her içten geldiği zaman zikretmek ve daha huzurlu, daha maneviyatı yüksek hissetmek mümkündür. Her ismin bir zikir günü vardır ve o günlerde zikir saati geldiği zaman zikretmek çok daha hayırlı olur. El Kaviyy esmasının zikir günü cuma, zikir saati zühre, zikir sayısı da 117'dir. Buna göre El Kaviyy ismini zikreden kişiler faziletlerinden daha etkili şekilde faydalanabilirler.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow