hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Maci̇d Ne Demek? El-Maci̇d Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Maci̇d Ne Demek El-Maci̇d Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    El Macid esması Allah'ın (cc) çok güzel esmaları arasındadır ve oldukça hayırlıdır. El Macid esmasının anlamı kullarına cömert ve keremi anlatılamayan yaratıcı demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Macid Ne Demek?

    Macid, kelime anlamına bakıldığında kadri ve şanı büyük, cömertliği bol anlamlarına gelmektedir. El Macid ismi ilse Allah Teala'nın ihsanı ve yardımı bol demektir. Allah (cc) kullarına her zaman cömert davranır ve onlara istediklerinden daha fazlasını verme yüceliğine sahiptir. Kullarını iyi işler yapmak için muvaffak eder ve ayrıca onları över. El Macid ismi Allah'ın (cc) ölçüye sığmayacağını ve kudretinin yüceliğini gösterir.

    El-Macid Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Macid isminin anlamı Allah'ın (cc) yardımının ve ihsanının çok olduğu anlamındadır. Allah (cc) kullarını iyileştirmek için her şeyi yapar ve herhangi bir ölçüye de sığmaz. El Macid esmasının birden fazla fazileti vardır ve bu faziletlerden yararlanmak için ismi şerifi zikretmek gerekir. El Macid esmasının sözlerinin geçerli olmasını isteyen, mala ve mülke sahip olmak isteyen kişiler tarafından okunması gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu ismi şerifi okumak kişilerin kalbinin nurlanmasına ve ilimlerinin artmasına vesile olur. El Macid ismini her gün okuyan kişilerin kalpleri daha huzurlu ve manevi olarak rahat olur. Kişilerin makamının ve itibarının artmasını da sağlayan El Macid esması oldukça hayırlıdır.

    El-Maci̇d Ne Demek El-Maci̇d Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Macid Esmasının Faydaları

    Müslümanların yaratıcıları olan Allah'ı (cc) her zaman hatırlaması ve onu sürekli içlerinden geçirmeleri gerekir. El Macid esmasını okumak kişilerin kendilerini daha mutlu ve huzurlu hissetmelerini sağlar. Sevaplara yaklaşmak ve günahlardan uzaklaşmak isteyen kişilerin her gün El Macid esmasını zikretmeleri önerilir.

    Sabah akşam 400 kere El Macid ismini okuyan kişiler hayvanları anlar ve onlara karşı daha vicdanlı bir insan olur. Çok okuyan ve El Macid ismini sürekli zikreden kişilerin ilimleri artar ve kalplerinde de nurlanma olur. Mala ve mülke sahip olmak için okunan El Macid esması rızık bolluğu için de okunabilir. Helal yoldan para kazanmak isteyen ve bolluk içinde yaşamak isteyenler de El Macid ismini okumalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Macid Zikir Günü Nedir?

    EL Macid esmasını zikreden kişilerin daha nurlu ve daha iyi insanlar olacaklarını söylemek mümkündür. El Macid esmasının zikredilmesi en çok Pazar günleri hayırlı olur. Pazar günleri 37 kere El Macid esmasının zikredilmesi Müslüman kullar için çok faziletlidir. El Macid ismi şerifini sık sık okuyarak iyi bir insan olabilirsiniz. Günahlarınızdan uzaklaşır ve iyiliklere yakın olursunuz.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow