hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Mani̇ Ne Demek? El-Mani̇ Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Mani̇ Ne Demek El-Mani̇ Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    Mani, kelime anlamı olarak dilemediği şeylerin gerçekleşmesine izin vermeyen, kötü şeylere izin vermeyen anlamlarına gelir. El-Mani esmasının anlamı da Allah'ın (cc) istemediği hiçbir şeyin gerçekleşemeyeceği anlamına gelmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Mani Ne Demek?

    Allah'ı (cc) anmak ve ona şükranlarda bulunmak adına 99 ismini bilmek ve o isimleri okumak gerekir. Bu isimlerin anlamlarını ve faziletlerini bilerek okumak daha hayırlı olur. El Mani de bu isimlerden biridir ve Allah'ın (cc) bir sıfatı olarak karşımıza çıkar.

    Mani, Türkçe anlamı dilemediği şeyleri gerçekleştirmeyen ve istemediklerine engel olan şeklindedir. Allah (cc) bazı şeylerin gerçekleşmesine izin vermez ve engel olur. Bütün isteklerimiz Allah (cc) isterse gerçekleşir, istemezse gerçekleşmez.

    Onun dilemediği hiçbir şeyin var olması mümkün değildir. Dilediği olur, dilemediği ise olmaz. Allah (cc) bazen sevdiği kullarının kötü isteklerine engel olur ve onları zararlardan korur. Bu nedenle insanların olmayan şeylerin için üzülmemesi gerekir çünkü bu Allah (cc) istemediği için olmuyordur. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Mani Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Mani esması Türkçe anlamı dilediğini gerçekleştiren, dilemediği şeylerin gerçekleşmesine izin vermeyen demektir. El Mani esmasının faziletleri arasında hastalık ve belalardan kurtulmak vardır. Kem gözlerin ve kötü insanların uzaklaşması için de El Mani esmasının sık sık zikredilmesi hayırlı olur.

    Şeytanın vesvese ve aldatmacalarından uzak olmak için El Mani esmasını zikredebilir ve günahlardan uzak durabilirsiniz. Sabahları evden çıkarken El Mani esmasını okuyarak çıkan kişiler manevi bütün sıkıntılardan kurtulurlar ve güzel bir gün geçirirler. El Mani ismi de Allah'ın (cc) diğer isimleri gibi sık sık zikredilmesi gereken bir esmadır.

    El-Mani̇ Ne Demek El-Mani̇ Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Mani Esmasının Faydaları Nelerdir?

    El-Mani ismi diğer isimleri gibi çok kıymetlidir ve Allah'ın (cc) sıfatları arasındadır. El Mani esması genellikle kötülüklerden ve felaketlerden korunmak için okunması uygun bulunan bir esmadır. Felaketlerden korunmak için günde 161 kez Ya Mani celle celalühü diye okunması önerilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu okumayı yapan kişiler maddi ve manevi tüm zararlardan korunurlar. Tüm musibetlerden ve belalardan uzak durmak için de günde 161 kere El Mani esmasını zikredebilirsiniz. 161 kere Ya Maniu Celle Celaluhu şeklinde bu esmayı zikreden kişiler korkularından kurtulur ve öfkeli durumlarda da daha sakin davranır. 

    El-Mani Zikir Günü Hangi Gün?

    Allah'ın (cc) en güzel sıfatlarından biri olan El Mani sıfatının ebced değeri 161 adet olarak karşımıza çıkar. Zikir saati güneş olan El Mani esmasının zikir günü de pazar günüdür. El Mani isminin pazar sabahı güneş doğarken zikredilmesi çok hayırlı olur.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow