hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barbunya Besin Değeri: Barbunya Kaç Kalori?

    Barbunya Besin Değeri: Barbunya Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Barbunya sağlık için çok iyidir. Astım ve şeker hastaları için sağlıklı bir seçenektir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olurlar. Harika bir vitamin, mineral, protein, diyet lifi ve demir kaynağıdırlar. Sağlığımız için faydalı olan antioksidanlar içerirler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barbunya fasulyesinin düzenli olarak tüketilmesi saça ve cilde iyi gelir. Bu baklagiller lezzetli ve besleyicidir. Sinir sistemi ve beynin düzgün çalışması için destek sağlarlar.

    Barbunya Fasulyesi Nedir?

    Barbunya, çok miktarda protein, vitamin, karbonhidrat ve mineral içerdikleri için besleyicidir. Fasulyenin (Phaseolus vulgaris) bir çeşididir ve anavatanı Meksika ve Orta Amerika'dır. Çeşitli geleneksel yemeklerin hazırlanmasında kullanılır. Yenmeden önce iyi pişirmek gerekmektedir. Barbunya, dengeli bir diyetin sağlıklı bir bileşeni olarak kabul edilir.

    Kırmızı barbunya fasulyesi, siyah barbunya fasulyesi, beyaz barbunya fasulyesi, benekli, alacalı barbunya fasulyesi ve çizgili barbunya fasulyesi gibi çeşitli varyantlarda bulunurlar. Barbunya fasulyesinin dokusu, aroması ve tadı harikadır ve potasyum, magnezyum ve demir içeriğine sahiptir. Vejeteryanlar için etin mükemmel bir alternatifidir. Barbunya, sağlığı destekler ve hastalıklarla savaşan çok sayıda antioksidan içerir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barbunya Besin Değeri: Barbunya Kaç KaloriBarbunya Besin Değeri: Barbunya Kaç Kalori

    Barbunya fasulyesi iyi bir protein kaynağıdır ve esas olarak lif ve karbonhidrattan oluşur. 100 gram pişmiş fasulye 127 kalori içerir. Mevcut diğer besinler arasında %67 su, 8,7 gr protein, 22,8 gr karbonhidrat, 0,3 gr şeker, 6,4 gr lif, 0,5 gr yağ ve 30,17 gr Omega bulunur. Hayvansal proteinlerin besin değeri barbunya fasulyesinden daha yüksektir.

    Barbunya fasulyesi, birçok gelişmekte olan ülkede proteinlere uygun fiyatlı bir alternatif olarak kullanılmaktadır. Zengin bir protein ve karbonhidrat kaynağıdır. Barbunya fasulyesinin ana besin bileşeni nişastalı karbonhidrattır ve diyabet hastaları için uygundur.

    100 gr barbunya fasulyesinde;

    Protein – 7.7 gr

    Karbonhidratlar – 20.2 gr

    Nişasta – 2.0 gr

    Şekerler – 0.26 gr

    Yağlar – 0.45 gr

    Elyaf – 5,7 gr

    Su - 59 gr

    Mineraller;

    Demir – 2.0 gr

    Çinko – 0,9 gr

    Kalsiyum – 31g

    Potasyum – 35.8g

    Magnezyum – 37g

    Barbunya Besin Değeri: Barbunya Kaç KaloriBarbunya Fasulyesinin Faydaları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barbunya fasulyeleri manganez ile yüklüdür ve antioksidan görevi görür. Mitokondrideki serbest radikaller, antioksidan savunma ile indirgenir. Barbunya fasulyesi ayrıca K vitamini içerir ve vücut hücrelerini kanser riskini azaltan oksidatif stresten korumak için hayati öneme sahiptir. Barbunya fasulyesini beslenmemize dahil ederek kolon kanserini önleyebiliriz.

    Yüksek kan şekeri seviyeleri nedeniyle kalp krizi gibi kronik hastalık riski artabilir. Bu nedenle, bu seviyeyi orta düzeyde tutmak ve protein ve lif açısından da zengin olan barbunya fasulyesini diyete dahil etmek çok önemlidir. Kan şekeri seviyeleri, glisemik indeksleri düşük olduğu ve diyabet riskini azaltabileceği için barbunya fasulyesi yenerek korunabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barbunya fasulyesi, kilo verme diyetine dahil edilebilecek iyi bir protein kaynağıdır. Fasulyenin protein, kompleks karbonhidratlar ve lif açısından zengin olduğu ve vücuttaki kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

    Barbunya sadece zengin bir protein ve karbonhidrat kaynağı değil, aynı zamanda zengin bir antioksidan kaynağıdır. Yaşlanma karşıtı özelliklere sahip oldukları için hücrelere verilen hasarı sınırladıkları ve uzun ömürlülüğü teşvik ettikleri bilinmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow