hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köhn'ün Cenk Tosun'a hareketi penaltı mı? beIN Trio'da açıklandı

    Köhnün Cenk Tosuna hareketi penaltı mı beIN Trioda açıklandı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Galatasaray'ın deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yendiği maçta tartışılan penaltı pozisyonuyla ilgili yayıncı kuruluşta değerlendirme yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cenk Tosun'un penaltı beklediği pozisyonla ilgili yayıncı kuruluştaki beIN Trio programında hakem yorumcuları değerlendirme yaptı.

    Bahattin Duran: İlk olarak Cenk'in kendini abartılı attığını düşündüm. Ancak Derrick Köhn topla oynamış ama eliyle Cenk'i sarmış. Cenk abartılı hareket yapıyor ama Köhn'ün hareketi faul. Bu bir penaltı. Halil Umut Meler göremedi, bu yüzden bence devam ettirdi.

    Bülent Yıldırım: Köhn'ün topla oynaması, ihlal yapmadığı anlamına gelmez. Cenk çok abartılı düştüğü için de hakemi yanılttı. Ayrıca hakem doğru açıda değil. Bu pozisyon net penaltı.

    Deniz Çoban: Cenk iki tur dönmüş, isterse sekiz tur dönmüş. Önemli olan Cenk'in hareketini kısıtlayacak eylem var mı? Cenk dönebilse, top koşu yoluna gidiyor ve ikinci bir hamle şansı var. Benim için bu bir penaltı.

    VAR'ın devreye girmemesi doğru mu?

    Bahattin Duran: UEFA kriterlerine göre VAR'ın devreye girmemesi doğru.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deniz Çoban: VAR müdahalesine gerek yok.

    Bülent Yıldırım: Hakem doğru açıdan görememiş. Oyunda bir saniyelik hareket. Hücum oyuncusunun abartılı hareketi var, şüpheli durum. Siyah - beyaz gibi bir karar mı bu? Cenk tutmadan dolayı topa gidememiş olsaydı, VAR kanıtla hakemi çağırırdı. VAR'ın karışmamasına saygı duyuyorum. VAR protokolündeki gibi açık açık göstereceği kanıt yok.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow