hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da Olimpiyatlarda grev riski!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa'da bu yaz yapılacak Olimpiyat Oyunları büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Ülkenin en büyük sendikası oyunlar sırasında grev yapma kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÜLKENİN EN BÜYÜK SENDİKASI ÇAĞRIDA BULUNDU

    Dünyanın en büyük organizasyonu olan Olimpiyat Oyunlarını bu sene 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris'te yapılacak. Ülke bu önemli organizasyona hazırlanırken Fransa’nın en büyük sendikal konfederasyonu CGT, kamu hizmetlerinde grev çağrısında bulundu. Grevlerin 15 Nisan'dan - 15 Eylül'e kadar süreceğini duyurdu. Sendikanın belirttiği tarihler, Olimpiyat Oyunlarının yapılacağı dönemi de kapsıyor.

    “OLİMPİYAT ATEŞKESİ YOK”

    Sendikanın Genel Sekreteri Sophie Binet, yaptığı yazılı açıklamada “Olimpiyat ateşkesi yok” uyarısında bulundu. Sendika özellikle “Uzun vadeli işe alım, oyunların yarattığı mesleki kısıtlamalar için tazminat ödemesi, tatil ya da uzaktan çalışma hakkı” talep ediyor. Mart ayında ikinci kamu hizmeti sendikası Force Ouvrière de ''Memurlara daha iyi ücret” talep ederek tüm Olimpiyat Oyunları dönemini kapsayan bir grev bildiriminde bulunmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamu sektöründe örgütlü üçüncü ve dördüncü sendikalar CFDT ve UNSA ise, Olimpiyat Oyunları boyunca grev çağrısı yapmayacağını açıkladı. CFDT, “Bu ulusal şenlik havasını bozmak istemediklerini” dile getirdi. Özellikle yüzbinlerce konuğun ulaşımını sağlayacak metro ve trenlerde greve gidilmesinden endişe eden hükümet, Mart ayı başından bu yana “Tüm ülkenin Olimpiyatlara destek verdiğini ve oyunlar boyunca grev olmasını istemediğini” dile getirdi.

    Ulaştırma Bakanı Olimpiyatlar sırasında çalışan kamu görevlilerinin katılım derecesi ve durumlarına bağlı olarak 500, 1.000 ve hatta 1.500 euroluk ikramiye alacağını dile getirdi.

    Sıradaki Haber adv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow