hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Başkanı İran'ı bir kez daha uyardı

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Başkanı Joe Biden'den İran ile ilgili yeni açıklama geldi. İran'ın İsrail'e "Er ya da geç" saldırmasını beklediğini söyleyen ABD Başkanı, İran'ı bunu yapmaması konusunda bir kez daha uyardı. İsrail'i destekleyeceklerinin altını çizen Biden, ''İran başarılı olamayacak" dedi.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''İSRAİL'İN SAVUNULMASINA YARDIMCI OLACAĞIZ VE İRAN BAŞARILI OLAMAYACAK"

    ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail'e saldırı tehditlerinde bulunan İran'a bir uyarı daha geldi. Başkent Washington'da gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan ABD Başkanı, İran'ın İsrail'e er ya da geç saldıracağını düşündüğünü dile getirdi ve İran'ı uyardı. "Güvenlikle ilgili bilgilere girmek istemiyorum ama beklentim er ya da geç olacağını yönünde." dedi.

    BIDEN: İSRAİL'İN SAVUNULMASINA YARDIMCI OLACAĞIZ

    Daha önce de İran'a karşı İsrail'i destekleyeceğini söyleyen Biden, bu desteği bir kez daha vurguladı. ''İsrail'i destekleyeceğiz" dedi. Biden, İran'ın İsrail'e saldırdığı takdirde başarılı olamayacağının da altını çizdi.

    SALDIRI NEREDE GERÇEKLEŞECEK?

    Biden'ın açıklaması öncesi Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Kirby de, İran tehdidinin "Gerçek" olduğunu dile getirdi. Ve Washington'un durumu "Olabildiğince yakından takip ettiğini" ekledi. Amerikan basınına göre de İran İsrail'e çok yakında saldıracak ve saldırı doğrudan İsrail topraklarında gerçekleşecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow