hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'da sel felaketi büyüyor

    Ural Nehri’nin taşmasıyla meydana gelen sel felaketi Rus kentlerini etkilemeye devam ediyor. Selin ulaştığı 550 bin nüfuslu Orenburg’a tahliye çağrısı yapıldı. Papazlar selin sona ermesi bölgeye gidip için dua etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ural Nehri havzasında karın erimesi ve nehirlerin taşmasıyla patlak veren sel felaketi devam ederken, Rusya’nın Orenburg kentinde büyük tehdit altına girdi. 

    Orenburg Belediye Başkanı Sergey Salmin, 550 bin nüfuslu kentte yaşayanlardan evlerini derhal terk etmelerini istedi.

    Kentte bulunan Ural Nehri'nin taşması sonucu su seviyesi 11 metreyi aştı. Bölgeden gelen görüntüler felaketin boyutlarını gözler önüne serdi. Tahliyeler sürerken Orenburg'da su seviyesinin zirve noktaya ulaşması, iki gün sonra ise düşmesi bekleniyor.

    Rusya'nın Kazakistan sınırına yakın Orsk kentinde barajın patlaması sonucu sel felaketi yaşanmıştı. Binlerce evin su altında kalması nedeniyle Rusya ve Kazakistan’da yüz bini aşkın kişi tahliye edilmişti. Rus Ortodoks rahipler ise felaketin yaşandığı bölgeye gitti.

    Sovyet döneminden kalma tarım işlerinde kullanılan uçağa binen rahipler gökyüzünde ellerindeki ikonayla sel felaketinin sona ermesi için dua etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow