hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tom Henderson’a göre PS5 Pro bu tatil döneminde gelecek

    Tom Henderson’a göre PS5 Pro bu tatil döneminde gelecek
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Yani yazın piyasaya sürülmesi bekleniyor. Elbette web sitesinin her dediği doğru çıkacak diye bir şey yok ancak Henderson’ın sızıntılar konusunda oldukça iyi bir geçmişi var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022’de, resmi olarak duyurulmasından iki ay önce Sony’nin PS5 için “gerçek bir profesyonel denetleyici” üzerinde çalıştığını da sızdırmıştı.

    Ayrıca şirketin, Sony’nin daha küçük ve daha hafif PS5 modelini piyasaya sürmesinden tam bir yıl önce konsolun çıkarılabilir disk sürücüsüne sahip bir versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlandığını da açıklamıştı.

    Şu ana kadar PS5 Pro hakkında sızdırılan bilgilere göre, 4K’da gelişmiş ve tutarlı kare hızının (FPS) yanı sıra 8K çözünürlük için bir “performans modu” sunacak. Ayrıca oyunları yüzde 45’e kadar daha hızlı işleyebilmesi ve profesyonel olmayan muadillerine göre iki ila üç kat daha hızlı ışın izleme yeteneklerine sahip olması bekleniyor.

    Ayrıca videoda yer alan belgelere göre, cihazın 67 Teraflops FP16 (33,5 Teraflops FP32) performansına sahip bir GPU’ya sahip olması bekleniyor; bu da daha yüksek hızlara ve genel olarak daha iyi grafiklere işaret ediyor. Henderson, Sony’nin PS5 Pro için tatil sürümünü çıkarmayı hedeflediğini ve büyük ihtimalle sezonda artan satışlardan faydalanacağını söyledi. Ancak şirketin bu yıl yeterli sayıda birinci taraf oyun yayınlanmadığını düşünmesine bağlı olarak bu durum değişebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow