hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel Güvenlik Sınavı tarihi 2024... ÖGG sınavı ne zaman yapılacak?

    Özel Güvenlik Sınavı tarihi 2024... ÖGG sınavı ne zaman yapılacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Özel Güvenlik 108. Temel Eğitim ve 84. Yenileme Eğitimi Sınavı için başvuru sürecinin sona ermesinin ardından başvuruda bulunan adaylar sınav ve sonuçları tarihine odaklandı. Özel Güvenlik 108. Temel Eğitim ve 84. Yenileme Eğitimi Sınav talimatı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Paylaşılan bilgilere göre ÖGG sınavı nisan ayında gerçekleşecek. Peki, ÖGG sınavı ne zaman yapılacak? İşte Özel Güvenlik Sınavı tarihi 2024.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 Özel Güvenlik Temel Eğitim ve Yenileme Eğitimi sınav tarihleri sınava sayılı günler kala araştırılıyor. EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından paylaşılan takvime göre yılın ikinci ÖGG sınavı nisan ayında gerçekleştirilecek. Sınavda adaylara 100 adet çoktan seçmeli soru sorulacak. Her bir soru bir puan olmak üzere değerlendirme 100 puan üzerinden olacak. Soru grupları aynı olan adayların arka arkaya ve yan yana oturmalarına müsaade edilmeyecek. Silah farkı sınavına giren adaylar için 25 adet çoktan seçmeli silah bilgisi sorusu sorulacak. Silah farkı eğitimi almış olan adaylar sadece silah bilgisi sorularını cevaplayacak. Değerlendirme her bir soru iki puan olmak üzere 50 puan üzerinden yapılacak.

    ÖGG SINAVI 2024 NE ZAMAN YAPILACAK?

    Özel Güvenlik 108. Temel Eğitim ve 84. Yenileme Eğitimi Sınav talimatı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Yayımlanan talimata göre, Özel Güvenlik 108. Temel Eğitim ve 84. Yenileme Eğitimi Sınavı 27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak. ÖGG sınav sonuçlarının ise 17 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacağı bilgisi verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow