hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prof. Dr. Orhan Şen açıkladı: Sağanak yağışlar ne zaman sona erecek?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İstanbul bulutlu bir sabaha uyandı. Dün geceden beri sağanak yer yer etkisini gösterecek. Megakent ve yurtta bugün ve yarın hava durumu ne olacak? Ayrıntıları CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;

    Bugün öne çıkan iki tane durum var. Bir tanesi öğleden sonra Sivas, Sinop, Kastamonu, Kayseri ve Niğde civarlarında kuvvetli yağmur var. Bu yağış yıldırım ve su baskını gibi durumlara neden olabilir.

    Akşama doğru Diyarbakır, Malatya, Adana’nın kuzey kesimleri, Mardin, Şırnak, Bitlis civarlarında kuvvetli yağmur var. Adana güney kesimi rüzgar hakim olacak ve yağış esnasında kuvvetli fırtına olabilir. Bu civarlarda dolu yağışı mümkün. İstanbul’da akşama kadar yağmur devam edecek ama su baskını yapacak cinsten bir yağmur olmayacak.

    Bütün Türkiye’de yağmur var. İzmir’de de yağmur var. Sıcaklık ise 23-24 derece civarında. İstanbul’da 16-17 derece. Adana’da geçtiğimiz günlerde 34 derece olan sıcaklık, 23 dereceye düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıcaklıklar ortalamanın altına düştü ve önümüzdeki iki-üç gün düşmeye devam edecek. Pazar akşamı sıcaklıklar çok düşecek ve gece sıcaklıklarından Marmara’nın güneyi ve doğusunda, İç Anadolu’da, Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde don olayı meydana gelme durumu var.

    Türkiye’nin her yerinde yağmur var. Yarın akşama doğru batıdan yağmur gidiyor. Pazartesi günü yağmur tamamen gidiyor. Doğu Anadolu’ya doğru kayarak oradan gidecek. Sıcaklıklar pazartesiden itibaren yükseliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow