hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dijitalleşmeyle savaşın boyutu değişti... Rusya ve Almanya'nın ses kaydı krizi!

    Rusya ve Almanya arasındaki ses kaydı krizi büyüyor. Alman Savunma Bakanı konuya ilişkin yaptığı açıklamada 'Hibrit Saldırı' ifadesini kullandı. Hibrit saldırı nedir? Rusya ve Almanya aslında bir teknolojik savaşta mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 Mart 2024, Almanya-Rusya ilişkilerinde Taurus dinleme skandalının yaşandığı gün olarak tarihe geçecek bu skandal aynı zamanda istihbarat alanında hibrit savaşının önemli temsillerinden görünüyor. Rusların, Alman komutanları nasıl ve hangi yöntemle dinlediği ise bilinmiyor.

    Bilişim Uzmanı Emre Özcan, "Burada önemli olan dikkat edilmesi gereken nokta bu savaş türünde dijital yöntemler kullanılıyor. Rusya ve Almanya arasında siyasi bir gerileme neden olan konuda bir cihaz aracıyla askeri bir görüşme ses kaydına alınıyor. Bu cihazın türü bir kalem, bir çakmak, bir yüzükte olabilir. Giyilebilir araçlarla bile ses kaydı alınabiliyor” ifadelerini kullandı.

    Gelişen teknoloji ve dijitalleşmeyle artık savaşın boyutu da değişti.

    Özcan, “Bu aslında iki ülke arasındaki bir teknolojik istihbarat savaşıdır. Hibrit savaştır ve bunun karşılığında, bunun sonucunda ortaya çıkmıştır. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz” sözlerini kullandı.

    Uzmanlar ülkelerin istihbarat anlamında teknolojik açıklara karşı dikkatli olması gerektiğini vurguluyor.

    Emre Özcan, “Hibrit savaşların yaşandığı dönemde kesinlikle istihbaratta karşı koyma teknolojisi geliştirmeli ve bunu geliştirirken de tüm cihazlara karşı farkındalık yüksek olmalı” ifadelerini kullandı.




     
     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow