hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran silahları Ukrayna'ya

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kongre'deki anlaşmazlık nedeniyle aylardır Ukrayna'ya silah yardımı yapamayan ABD, ele geçirilen İran silahlarını Ukrayna'ya gönderdiğini açıkladı. ABD ordusu, İran güçleri tarafından Yemen'deki Husilere gönderilirken ele geçirilen küçük silah ve mühimmatı Ukrayna'ya gönderdiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD ordusu, İran güçleri tarafından Yemen'deki Husilere gönderilirken ele geçirilen küçük silah ve mühimmatı Ukrayna'ya gönderdiğini duyurdu.

    Geçen hafta yapılan bu transfer, Ukrayna'nın önemli ölçüde mühimmat sıkıntısı çektiği ve ABD'li Cumhuriyetçi milletvekillerinin yeni yardımları engellediği bir dönemde gerçekleşti.

    İran silahları Ukraynaya

    Ancak Kiev'in topçu ve hava savunma mühimmatı gibi önemli kalemlere olan ihtiyacını karşılamadı. ABD Merkez Komutanlığı Centcom sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "ABD hükümeti, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne 5 binden fazla AK-47, makineli tüfek, keskin nişancı tüfeği, RPG-7 ve 500 binden fazla 7.62mm mühimmat transfer etti" dedi.

    İran silahları Ukraynaya

    Açıklamada, "Bu silahlar Ukrayna'nın, Rusya'nın işgaline karşı savunmasına yardımcı olacak" denildi ve bir tugayı donatmaya yetecek kadar malzeme olduğu belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow