hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin: En güvenilir ortak Türkler

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Savaşı'nın gaz satışları üzerindeki etkisi hakkında konuştu. 'Avrupa Birliği'ne ihtiyacımız yok' açıklaması yapan Putin, "En güvenilir ortak Türkler oldu. İşte, Türkakım üzerinden sevkiyat yapılıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir boru hattı Ukrayna’dan geçen ve doğalgaz ihraç eden Rusya, Avrupa Birliği'ne enerji satamıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Avrupa Birliği'ne ihtiyacı olmadığını söyledi.

    Putin, “Gaz boru hattının bir hattı Ukrayna’dan geçiyor. Ama bir tane daha var. Ukrayna tarafı kapattı. Biz kapatmadık, onlar kapattılar. Ama kapatmanın ne anlamı var? Transit geçiş için bizden para alıyorlar, kulağa garip gelse de... Transit için para çekiyorlar. Bu kadar. Çok az insan da bunun hakkında konuşuyor. Gazprom'dan para alıyorlar mı?” sözlerini kullandı.

    Türkiye üzerinden doğalgaz satılabildiğini ifade eden Vladimir Putin, "Sürekli Rusya'nın enerji vermediğini, kısıtladığını söylüyorlar. Biz hiçbir şeyi kısıtlamıyoruz, her şeyi veriyoruz" diyerek "En güvenilir ortak da Türkler oldu. İşte, Türkakım üzerinden sevkiyat yapılıyor” ifadeleriyle birlikteliğin altını çizdi.

    Öte yandan Avrupa Birliği'nin Rus gazını almasa da sorun olmayacağının altını çizdi ve “Bırakın kendileri karar versinler. İhtiyaç duyarlarsa alsınlar, almazlarsa iyi oluruz” sözlerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow