hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saldırının arkasında kim var? Rus İstihbaratı diyor ki...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya'daki terör eyleminin arkasında kim var? ABD terör örgütü DEAŞ'ı işaret ederken, Rusya'ya göre DEAŞ'ı maşa olarak kullanan ABD, Ukrayna ve İngiltere. Rus İç İstihbarat Servisi Direktörü olayın arkasında Batının olduğunu öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    RUSYA MOSKOVA'DAKİ TERÖR SALDIRISINDA SADECE DEAŞ'IN OLMADIĞI İDDİASINDA ISRARLI

    Rusya Federal Güvenlik Servisi Başkanı Alexander Bortnikov ''Şu anda sadece saldırganların dış güçler tarafından görevlendirildiğine dair ön istihbarat aldığımızı söyleyebilirim.'' ifadelerini kullandı.

    Saldırının arkasında kim var Rus İstihbaratı diyor ki...

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi Rusya Federal Güvenlik Servisi Başkanı Alexander Bortnikov "Dış güçler" dedi. Moskova saldırısının arkasında Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Ukrayna'nın olduğunu öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bortnikov, ''Ukrayna tarafının Ortadoğu'da militanların eğitildiğini biliyoruz, teröristlerin olduğu alanlara gidiyorlar, onlarla çalışıyorlar ve onları eğitiyorlar. Bunlar milliyetçi, bunlar paralı askerler, bunlar Ukrayna tarafı tarafından Rusya yönünde savaş faaliyetleri yürütmek üzere işe alınan İslamcılar.'' dedi.

    ABD'DEN DE BU AÇIKLAMAYA TEPKİ GELDİ

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Mıller "Ukrayna'ya dair bir kanıt bulunamadı" dedi.

    Saldırının arkasında kim var Rus İstihbaratı diyor ki...

    Mıller, ''Ukrayna'nın bu olaya dahil olduğuna dair hiçbir kanıt yok çünkü Ukrayna bu işe dahil değildi. Başkan Putin de dahil olmak üzere Rus yetkililerin bu yorumları, Ukrayna'ya karşı devam eden saldırganlıklarını haklı çıkarmaya yönelik sadece propagandadır.'' ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow