hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump’tan göçmen çıkışı: "Başkan seçilince Meksika sınırındaki duvarı tamamlayacağım"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Amerika’da başkanlık seçimi için geri sayım sürüyor. Başkan adaylarından Donald Trump, seçim kampanyasını yine göçmenler üzerine kurmuş gibi görünüyor. Zira yine göçmenleri hedef aldı, "bunlar insan değil hayvan" dedi. Başkan seçilmesi halinde Meksika sınırındaki duvarı tamamlayacağının sözünü verdi. Detayları CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’de başkanlık seçimleri yaklaşırken başkan adaylarından Donald Trump masaya yeniden göçmen meselesini koydu. Göçmenler için ‘bunlar insan değil, hayvan’ diyen Trump seçimi kazanması halinde Meksika sınırındaki duvarı tamamlayacağını belirtti. Detayları CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy aktardı.

    Yunus Paksoy’un ifadeleri şu şekilde;

    Bu çok tartışmalı bir konu çünkü geçtiğimiz ay 22 yaşında bir üniversite öğrencisi Georgia eyaletinde koşuya çıktığı sırada ilk olarak kaçırıldı sonra öldürüldü. Bunu yapan kişi de ülkeye yasa dışı şekilde girmiş bir kaçak göçmendi. Ondan dolayı gündem zaten çok sıcakken ABD’de göçmenlik konusu Teksas’ı ve ülke genelini karıştırmışken adeta bomba gibi düştü. Çünkü genç bir kız var ve bunu öldüren bir kaçak göçmen var. Tabi hemen bunun üzerine atladı iki taraf da. Trump tabi bunu kullanıyor Biden yönetimine karşı, “Senin sınır yönetimin yüzünden. Senin bu kadar on milyona yakın kaçak göçmeni ülkeye sokman yüzünden bu cinayetler gerçekleşiyor” dedi. Bunun bir örneği daha dün mail adresimize düştü Trump kampanyasından. Çeşitli kadınlar, genç kızlar kaçak göçmenler tarafından öldürülen, bunların üzerinden bir politika yürütüyor. Ve tabii bunun etkisi de büyük oluyor en azından kendi tabanı için.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trump’tan göçmen çıkışı: Başkan seçilince Meksika sınırındaki duvarı tamamlayacağım

    "ONLAR HAYVAN, BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

    Burada tabi “Bu kaçak göçmenlere hayvanlar dedim. Ben bütün göçmenlere hayvanlar demedim. Onlar tabi bana kızıyor bunu söylediğim için ama onlar hayvan başka bir şey değil” dedi. Biden yönetimi de “Bakın sizin desteklediğiniz adam bu. Burada güvenlik arayan, buraya daha iyi bir yaşam için gelen insanlara hayvanlar diyerek onları küçümsüyor. İnsanlık dışı bir muamele gösteriyor” diye karşılık veriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow