hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Yeni İpek Yolu' için Irak'la önemli görüşme

    KAYNAKCNN TÜRK

    'Yeni İpek Yolu', diğer adıyla 'Kalkınma Yolu' için Irak ve Türkiye arasında önemli temaslar var. Temelleri 2005 yılında atılan Basra Körfezi’nden başlayıp Türkiye’ye, ve Avrupa’ya ulaşacak 'Kalkınma Yolu projesi' için Ankara'da görüşmeler yapıldı. O görüşmeler neler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IRAK'TAN KALKINMA YOLU HEYETİ

    Kızıldeniz'de ticari gemilere dönük saldırıların artması gemilerin, Ümit Burnu'na yönlendirilmesine yol açtı. Kanal açıkken Pekin'den çıkan bir gemi, Londra'ya 35 günde ulaşabiliyordu. Yaşanan sıkıntılar nedeniyle Ümit Burnu'na yönlendirilen gemi Londra varış noktasına 45 günde ulaşmaya başladı. Nakliye maliyetleri arttı, ürünlerin fiyatları yükseldi. Tam da bu süreçte Kalkınma Yolu Projesi gündeme geldi. Eğer o yol hayata geçerse, Pekin'den çıkan yük Londra'ya sadece 26 günde ulaşabilecek. Kalkınma Yolu Projesi, 1200 kilometrelik demir yolu ve otoyol ile Türkiye'yi Basra Körfezi'ndeki Faw Limanı'na bağlayacak.

    Yeni İpek Yolu için Irakla önemli görüşme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    O YOLUN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN IRAKLA ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER VAR

    Irak Başbakanlık Ulaştırma İşlerinden Sorumlu Danışmanı Nasser Al-Asadi Başkanlığındaki bir Irak heyeti, Ankara'ya geldi. Demiryolu şirketi yetkililerinin de bulunduğu heyet, Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldi. Görüşmelerde kalkınma yolunun inşasına dair Irak'la prosedür ve anlaşmalar ele alınıyor. Bu toplantı ve görüşmelerin daha önce Bağdat ve Ankara'da yapılan toplantıların devamı niteliğinde olduğu belirtildi. Kalkınma Yolu çalışmalarını tamamlamak amacıyla bu görüşmelerin yapıldığı vurgulandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow