hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortadoğu'daki gelişmeler altın fiyatını etkiler mi?

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Altında rekorların ardı arkası kesilmiyor. FED’in faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi altına yansıdı. Altın fiyatları bayramın ilk gününde de zirveye yakın seyretti. Peki altın piyasasında son durum ne? Ayrıntıları Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın son günlerde rekor üstüne rekor kırıyor. Ortadoğu'daki sıcak gelişmeler, İran ve İsrail arasındaki gerilim de altın fiyatlarını etkileyen faktörler arasında.

    Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı konuyla ilgili, “Altın fiyatlarındaki yükselişler devam ediyor. Bu hafta altında yeni rekorlar geldiğini gördük, ons altın 2365 dolar seviyesine kadar yükseldi. Gram altında ise serbest piyasada 2550 liranın üzerindeki fiyatlamaları görüyoruz şu an itibarıyla. Amerika Merkez Bankası’nda 75 baz puan faiz indirimi bekleniyordu ve üç kez faiz indirimi yapması bekleniyordu. 25-25-25 şeklinde fakat bu beklenti eylül ayına ötelenebilir ve yılın geri kalanında ise iki faiz indirimi söz konusu olabilir. Ortadoğu’daki sıcak gündemin altın fiyatlarına jeopolitik risk başlığı dolayısıyla güçlü tuttuğunu söyleyebiliriz. Haftanın sonuna doğru bunu daha çok hissetmeye başladı. Çünkü lokal olarak dolardaki değer kaybının ons altını düşürmesini bekleriz ama ons altının zirveye yakın seyrinin devam ettiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortadoğudaki gelişmeler altın fiyatını etkiler mi

    Peki altında beklentiler ne?

    “Teknik olarak baktığımızda 2400 seviyesi şu an ilk direnç bölgesi. 2400’ün üzerinde altın 2500-2550 dolar bandına doğru yükselişe devam edecektir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow