hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK yanan kulübün ruhsatına ulaştı!

    İstanbul Beşiktaş'taki gece kulübü yangınına dair ihmaller zinciri her geçen gün ortaya çıkmaya devam ediyor. CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik 2022 yılına ait Sayıştay denetim raporuna ulaştı. O raporda 29 kişiye mezar olan gece kulübüne itfaiye raporu verilmeden ruhsat verildiği ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik detayları şu ifadelerle aktardı;

    Elimizde itfaiye muayene raporu ve ruhsatlar olmak üzere 3 rapor var. Beşiktaş'ta 29 kişiye mezar olan yangın ile ilgili her geçen gün çarpıcı gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor.

    İlk raporda 2006 yılında, 750 metrekareye göre verilen bir yangın muayene raporu var. Bu rapor kapsamında aslında yaklaşık 18 senelik bir süreçten bahsediyoruz. 18 yıl boyunca bir daha o mekana bir yangın muayene raporu verilmemiş.

    2006 yılında son raporda; '10 adet 6 kiloluk yangın söndürme tüpü, aynı zamanda yangın söndürme dolabı, yangına ihbar alan tesisat, acil aydınlatma, ışıklı yangın çıkış levhaları ve bunun yanı sıra yine otomatik söndürme sistemi, yağmurlamadan bahsediyoruz ve buna paralel olarak duman dedektörleri ve bununla birlikte elbette otomatik söndürme sistemi vardır' raporu verilmişti. Bu rapor 2006 yılında verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü yangında gece kulübü olarak işletilen mekana Beşiktaş Belediyesi'nin farklı tarihlerde, farklı vasıf ve metrekarelerde ruhsat verdiği, verilen ruhsatlarda güncel itfaiye raporu alınmadığı ortaya çıkmış oldu. Yani en son güncel rapor 2006 yılında teslim edildi.

    Birtakım ruhsatlara ulaştık ve işletmenin sicili temiz değil. İşlemeye 2018 yılında verilen bir ruhsat var. Bu ruhsat 1525 metrekarelik bir ruhsat.  2018 yılında Beşiktaş Belediyesi’’ne veriliyor. 2020 yılında ek ruhsat verilmesi talep ediliyor. İncelemeler doğrultusunda, 2018 yılına ek olarak 500 metrekarelik bir ruhsat verildiği görülüyor.

    İtfaiye muayene raporunun ruhsat değişikliği sonrasında tekrar oluşturulması gerekiyor ancak yapılmıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow