hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli bireylerin evde bakımına destek: 3 bin 407 ihtiyaç sahibine hizmet verildi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıl 3 ilde hayata geçirdiği "Evde bakıma destek" pilot uygulaması kapsamında 3 bin 407 ihtiyaç sahibine hizmet verildi. Bakan Göktaş, ailelerden alınan olumlu dönüşler neticesinde hizmet modelini ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 BİN 407 İHTİYAÇ SAHİBİNE HİZMET VERİLDİ

    Evlerinde bakılan tam bağımlı engellilerin yaşam kalitelerinin artırılması, ve ailelerinin desteklenmesi amaçlandı. Geçtiğimiz yıl Adana, Ankara ve İzmir'de başlatılan evde bakıma destek pilot uygulaması kapsamında 3 bin 407 ihtiyaç sahibine hizmet verildi. Açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi.

    1.100 HANEYE ANKET UYGULANDI

    Uygulama kapsamında istihdam edilen bakım personeli, hemşire, sosyal çalışmacı ve psikologlardan oluşan ekibe, bakanlığın uzmanları ve akademisyenler tarafından eğitim verildi. Ve ziyaret edilen hanelerde ihtiyaç analizleri yapıldı. 3 pilot ilde evde bakım yardımından faydalanan ilk aşamada toplam 1.100 haneye anket uygulandı. Hizmete ihtiyacı bulunan yaklaşık 600 engelli bireye bakım planı oluşturularak, ailelerin eğitim ve psiko-sosyal destek ihtiyacı tespit edildi. Belirlenen haneler, ziyaret edildi, hemşireler gözetiminde engelli bireylerin bakım personeli tarafından kişisel öz bakımları yapıldı. Ailelere ise ihtiyaç duydukları destekler sağlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GÖKTAŞ: PROJEYİ ÜLKE GENELİNDE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakıma Destek Uygulaması kapsamında hizmet sunulan bireyler ve ailelerden olumlu dönüşler alındığını söyledi. "Bu hizmet modelini ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow