hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni Anayasa için Meclis'te ilk adım

    KAYNAKCNN TÜRK

    Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Başkanlık Divan’ı üyeleri ile yemekte bir araya geldi. Gündemde yeni anayasa çalışmaları vardı. Meclis'te beklenen ilk Anayasa temasında ne konuşuldu? Süreç nasıl işleyecek? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM'DE YENİ ANAYASA SÜRECİ

    Seçimlerin ardından Meclis çalışmalarına başladı. Gözler yeni Anayasa çalışmalarına çevrildi. Mecliste ilk temas gerçekleşti. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Başkanlık Divan'ı üyeleri ile yemekte buluştu. Meclis Başkanlık Divan'ı üyeleri Numan Kurtulmuş başkanlığında yemek yedi. Yemeğe Meclis Başkanvekilleri, Bekir Bozdağ, Gülizar Biçer Karaca, Celal Adan, Sırrı Süreyya Önder katılırken İYİ Parti'den Meclis İdari Amiri Yasin Öztürk katıldı.

    NUMAN KURTULMUŞ'TAN ''UZLAŞI'' VURGUSU

    Edinilen bilgiye göre, yemekte, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yeni Anayasa'ya ilişkin uzlaşı vurgusu yaptı. Bir konsensüs sağlanması gerektiğini belirtti. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ değişiklik olması gerektiğini ifade etti. Mevcut Anayasa'nın ruh bütünlüğü olmadığını belirtti. Sırrı Süreyya Önder de değişiklik vurgusu yaptı. Temel haklar ve özgürlükler vurgusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    KURTULMUŞ, SİYASİ PARTİLERİ ZİYARET EDECEK

    Yemekte ayrıca Cemil Çiçek'in Meclis Başkanlığı döneminde yapılan Anayasa çalışmaları da ele alındı. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş önümüzdeki günlerde de meclisteki siyasi parti gruplarını ziyaret ederek yeni Anayasa konusunda görüş alışverişinde bulunacak. Tüm siyasi partilerle istişarelerde bulunulacak ve uzlaşı zemininde çalışmaların yapılması gerektiği mesajı iletilecek. Kurtulmuş'un ziyaretinden sonra AK Parti grubu siyasi partilerin kapılarını çalacak. Yeni Anayasa süreci mecliste fiilen başlamış olacak. 15 Temmuz'a kadar çalışması beklenen Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaz tatiline girmeden yeni Anayasa süreciyle ilgili usulün belirlenmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow