hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Taha Ahmet Özel Taha Ahmet Özel

    Kampta Yapılabilecek Birbirinden Eğlenceli Aktiviteler

    17.04.2024 Çarşamba | 10:20Son Güncelleme:

    Kamp yapmak; günlük stresten uzaklaşmak, doğanın sesini dinlemek ve sevdiklerinizle vakit geçirmek isteyen herkes için güzel bir fırsat. Bu yazımda kamp yapmayı eğlenceli hale getirecek aktivitelerden bahsedeceğim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Su kenarında kamp yapıyorsanız balık tutmak keyifli olabilir. Tabi balık tutmayı da seviyorsanız. Şansınız yanınızda olursa ve iyi balık tutarsanız akşam yemeğinizi bile bu şekilde çözebilirsiniz. Bazı göllerde tekne turları da olduğu için bu turlara katılabilir birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Deniz kenarında kamp yapıyorsanız bol bol denize girebilir, suyun ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

    Ormanda kamp yapıyorsanız bazı sporları yapmak size ve sağlığınıza iyi gelebilir. Burada voleybol ve badmintonı tavsiye edebilirim. Bu iki spor da geniş bir alan gerektirmediği için hemen hemen her yerde rahatlıkla oynanabilir.

    Kalabalık bir grupla kamp yapıyorsanız ip atlama, halat çekme, ya da yakan top gibi oyunlar oynayarak keyifli zaman geçirebilirsiniz. Birkaç kişiyle kampa gittiyseniz tavla, satranç, dama, uno gibi oyunlar sevdiklerinizle güzel zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

    Hamak kurup içinde oturmak ya da uzanmak ruhunuza çok iyi gelecektir. Ormanda kamp yapıyorsanız hamakta doğanın sesini dinlemek, gece olduğunda ise yıldızları seyretmek tüm stresten sizi uzaklaştıracaktır.

    Kamp yaptığınız çevrede güzel bir yürüyüş en keyifli aktivitelerden biri olacaktır. Bir yere yetişme telaşı olmadan kuş sesleri eşliğinde sakince yapacağınız doğa yürüyüşü hem zihinsel hem de fiziksel açıdan sağlığınıza iyi gelecek aktivitelerden biri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akşam olduğunda ateş yakıp çevresinde oturarak yapılan sohbetlerin keyfi bir başkadır. Hele kamp yaptığınız grupta gitar çalmayı bilen biri varsa şarkılar söyleyebilir ve geceyi renkli hale getirebilirsiniz.

    Kendinize vakit ayırmak istiyorsanız kitap ya da dergi okumak kamp yaparken zihninizi boşaltacağınız ve dinlendireceğiniz bir aktivite olacaktır.

    Bu belki eğlenceli bir aktivite değil ama ne yazık ki yapmamız gereken bir aktivite. Önümüzdeki yıllarda kampa gitmek istiyorsak gittiğimiz zaman temiz bir şekilde bulmak istiyorsak kamp yaptığımız yerde elimizden geldiğince mıntıka temizliği yapmalıyız.

    Yazmış olduğum tüm bu aktiviteleri azaltmak ya da çoğaltmak kamp yapılan bölgeye coğrafyaya göre farklılık gösterebilir. Sizler kamp yaptığınız yerde hoşunuza gidecek aktiviteleri yapabilirsiniz.

    Herkese neşeli keyifli kamplar!