hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hande Dalkılıç'tan Onay Sanat'ta resital

    Hande Dalkılıçtan Onay Sanatta resital
    expand

    Onay Sanat Sergi ve Konser Evi, 29 nisanda Hande Dalkılıç'ı konuk ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dalkılıç, saat 19.30'da vereceği resitalde Scarlatti'nin Fa min., Re min. ve Do maj. Sonatları, Mozart'ın Si bemol maj. Sonatı, Chopin'in Do diyez min. ve Do maj. Mazurkaları ile La bemol maj. Polonezi, Liszt'in 6 ve 3 numaralı Paganini Etüdleri'nden oluşan bir program sunacak.
     
    Birinci Sanatsal Buluşma Dönemi etkinlikleri kapsamında bir resital verecek olan Hande Dalkılıç piyano eğitimine sekiz yaşında Güherdal Karamanoğlu ile başladı.
     
    1989 yılından itibaren eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde Prof. Ersin Onay ile devam eden sanatçı 1996'da Müzik Bölüm birinciliği ve fakülte birinciliği dereceleri ile mezun oldu.

    Dalkılıç, Ahmed Adnan Saygun'un tüm piyano eserlerini repertuarına alarak Saygun'un son eseri Op. 76 Piyano Sonatı'nın ilk seslendirmesini de içeren CD kaydını gerçekleştirdi. 'Master' derecesini 1999, Sanatta Yeterlilik derecesini ise 2003 yılında alan sanatçı, 2006 yılında doçent oldu.
     
    Sanatçı yurtiçi ve yurtdışında pek çok resital ve oda müziği konserleri verdi, Türk ve yabancı birçok orkestra ile konserler gerçekleştirdi. İdil Biret ve Ayşegül Sarıca gibi büyük piyano ustalarıyla Bach Piyano Konçertoları'nı seslendirerek aynı sahneyi paylaştı.
     
    Sanatçı Muammer Sun'un 'Yurt Renkleri' albümünün ilk CD kaydını, 2004'te ise Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'yla Cemal Reşit Rey'in 'Bir İstanbul Türküsü Üzerine Varyasyonlar' adlı piyano konçertosununun CD kaydını gerçekleştirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow