hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eylemcilere silah çeken 3 kişi yakalandı

    Eylemcilere silah çeken 3 kişi yakalandı
    expand

    İstanbul'da dün DTP'nin kapatılmasını protesto eden eylemcilere silah çektiği belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki sorgularında, "kendilerini korumak için ateş ettiklerini" söyledi. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı. El konulan silahların kurusıkı olduğu ortaya çıktı.

    Dolapdere'de dün yaşanan gerginliğin ardından ev ve işyerlerini taşlayan kişilere silah çektiği belirlenen S. Ü., T.G. ve S.Z. gözaltına alındı.

    3 kişinin üzerinde yapılan aramalarda 2 adet silah çıktı.

    Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları'nda yapılan inceleme sonucunda "Browning" ve "Voltran Kontak" markalı silahların kurusıkı olduğu anlaşıldı.

    Şüphelilerin emniyetteki sorgularında, "Malımıza mülkümüze zarar verildi. Kendimizi korumak için ateş açtık" dedikleri öğrenildi.

    Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı üç şüpheli hakkında da "korku ve panik yaratacak şekilde ateşli silah" kullanma suçlaması ile soruşturma açtı.

    T.G ve S.Z. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

    S.Ü. ise kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle arandığı için Beyoğlu Adliyesi'ne gönderildi. S.E'nin hakkında 2 arama kararı bulunduğu ikisinin de kaçak elektrik kullanımı olduğu öğrenildi.

    Savcılıkta ifade veren S.Ü. de daha sonra serbest kaldı.

    Yaralı adliyeye çıkarıldı

    Bu arada, çıkan olaylarda yaralandığı ileri sürülen Şevket Arslan'ın kendi imkanları ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiği belirlendi.

    Sağ bacağının baldırından yaralanan Şevket Arslan, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

    Şevket Arslan'ın sıyrık şeklindeki yarasının nasıl oluştuğu, neyle ve nasıl yaralandığı henüz belirlenemedi.

    DTP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği basın açıklamasına katıldığı ileri sürülen Şevket Arslan, bugün, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

    Olaylara karıştığı öne sürülen Nuredin Doğan'ın da savcılığa çıkarılacağı belirtildi. Polis, Şevket Arslan'ın yaralanmasıyla ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldığını belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow