hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Patlayan iPod’un sahibi susturulmak mı istendi?

    Patlayan iPod’un sahibi susturulmak mı istendi
    expand

    İngiltere'de 11 yaşındaki bir çocuğun iPod’unun patlaması üzerine, aile şirketten paralarının iade edilmesini istedi. Apple'ın çocuğu ve babasını mahkeme kararıyla susturmaya çalıştığı belirtiliyor.

    İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, Apple, ailenin bir anlaşma formu imzalaması halinde paranın iadesini kabul etti. Söz konusu anlaşma, ailenin olay hakkında dışarı bilgi vermesi halinde, Apple’a yasal işlem hakkı tanıyordu.

    47 yaşındaki Ken Stanborough, geçtiğimiz ay 11 yaşındaki kızı Ellie’nin iPod’unu düşürdü. Stanborough, “Tıslama gibi bir ses çıktı. Elimde ısındığını hissediyordum ve duman çıktığını gördüm” dedi.

    Stanborough bunun üzerine aleti arka kapıdan dışarı fırlattığını ve 30 saniye sonra da aletin hafif bir patlama ve duman bulutu arasında 3 metre kadar havaya fırladığını söyledi.

    Stanborough, Apple şirketi ve iPod’u 162 sterline (yaklaşık 400 YTL) satın aldığı mağaza ile temasa geçti. Bir bölümden diğerine bağlanan Stanborough, sonunda bir Apple yöneticisi ile görüşebildi. Apple, Stanborough’ya bir mektup gönderdi ve herhangi bir sorumluluk ya da yükümlülük almayı reddettiğini ama parayı iade edeceğini belirtti.
     
    Mektupta aynı zamanda, bu parayı kabul etmesi halinde Stanborough’nun, “anlaşmayı ve şartlarını gizli tutmayı da kabul etmiş olacağı” ve "gizlilik anlaşmasının herhangi bir şekilde ihlal edilmesi halinde Apple’ın bu anlaşmaya uymayan kişi ve taraflara karşı ihtiyati tedbir kararı aldırıp tazminat davası açma ve mahkeme masraflarını da ödetme girişiminde bulunacağı” belirtiliyordu.

    Elektronik güvenlik işinde çalışan Stanborough, “Bunun çok rahatsız edici bir mektup olduğunu düşündüm” dedi ve mektubu imzalamayı reddetti.

    Apple’ın dijital müzikçalardan dumanlar çıkmaya başlaması, alevler içinde patlaması ve sahiplerini yakması gibi nedenlerle yapılan bazı şikayetleri de örtbas ettiği belirtiliyor.

    Apple'dan konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, Ticaret Standartları Enstitüsü, Apple'ın itibarını korumak istemesinin anlaşılır olduğunu bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow