hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'da bir sokağa Deniz Gezmiş adı talebi

    Bodrumda bir sokağa Deniz Gezmiş adı talebi
    expand

    Bodrum Yurttaş İnsiyatifi sözcüsü Ayhan Karahan, belediyeye verdiği dilekçede çarşı merkezindeki Nazım Hikmet sokağının devamında, imar değişikliliğiyle oluşan sokağa Deniz Gezmiş'in adının verilmesini istedi.

    Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da (DP) "Her görüşe saygımız var. Dilekçe elime ulaşır ulaşmaz acilen ilgili komisyona havale edeceğim. Bence sokağa Deniz Gezmiş adı verilmesinde bir sakınca yok" dedi.

    Bodrum'da, çevre ve doğa eylemleriyle adını duyuran Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, belediyeye verdiği dilekçede, çarşı merkezindeki Nazım hikmet Sokağı'nın devamında, imar değişikliliğiyle oluşan 200 metrelik sokağa Deniz Gezmiş'in adının verilmesini istedi.

    1992 yılında Sosyalist Parti İlçe Başkanlığı yaparken, dönemin Belediye Başkanı SHP'li Emin Anter'e verdiği dilekçede de 453'üncü sokağın adının Nazım Hikmet olarak değiştirilmesini sağladığını hatırlatan Karahan "Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişlerinin 38'nci yıldönümü. Cevat Şakir Caddesi üzerinde bulunan Nazım Hikmet Sokağı'nın belediye otoparkı çıkışından, bedestene dek olan bölümüne Deniz Gezmiş'in adının verilmesinin kent kültürümüze de yakışacağını düşünüyorum. Eğer dilekçedeki isteğim kabul edilirse, Nazım Hikmet'i Deniz Gezmiş ile buluşturmanın mutluluğunu yaşayacağım" dedi.

    Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da "Her görüşe saygımız var. Dilekçe elime ulaşır ulaşmaz acilen ilgili komisyona havale edeceğim. Bence sokağa Deniz Gezmiş adı verilmesinde bir sakınca yok" dedi.

    Bu arada, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, 2008 yılının mayıs ayında Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı övmekten hakkında 'Suçlu ve suçu övmekten' dava açılmış, yargılanmış ve beraat etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow